Geplaatst op Geef een reactie

De leukste fietsroutes met je kind

fiets

Kinderen leren fietsen door het vooral te doen. Niet alleen een ritje naar school, maar ook een langere fietstocht in het weekend, samen met de ouders. Er zijn veel geschikte kinderfietsroutes te vinden. 

Samen de natuur in

Fietsen met je kind is niet alleen leerzaam en gezond, maar ook nog eens heel erg leuk en gezellig. Nu is fietsen langs drukke wegen niet het eerste waar je aan denkt. Het wordt interessanter als je samen al fietsend, met een juiste maat kinderfiets, de natuur in kunt. IVN natuureducatie biedt prachtige routes aan. Op de website kun je eenvoudig zoeken binnen jouw eigen omgeving en daar een routekeuze maken van verschillende lengtes. 

Fietsen door de provincie

Daarnaast heeft vrijwel iedere provincie wel een website waarop fietsroutes te vinden zijn. Het is handig om niet direct de langste route te kiezen, maar eerst eens een tocht uit te kiezen die over rustige fietspaden gaat zodat het kind kan wennen aan meer dan een rondje fietsen op het plein voor het huis of naar school. Een route van maximaal vijftien kilometer is meer dan genoeg. 

Je eigen kinderfietsroute

Ook de ANWB biedt kinderfietsroutes aan. De bond hamert vooral op veel oefenen. Kinderen leren op die manier het beste fietsen en omgaan met het verkeer, ook op drukke plaatsen. Kinderfietsroutes van de ANWB is een onderdeel van de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. Met de gratis Eropuit-app kun je je eigen favoriete kinderfietsroute(s) maken, en delen met anderen die daaruit weer inspiratie opdoen. 

Met een kinderfiets op maat kom je verder 

Buiten kijf staat dat een goede kinderfiets een must is voor wie echte fietstochten gaat maken. Het gaat van vooral om een fiets op maat zodat het kind goed bij de trappers kan en niet op een zadel heen en weer schuift. Een maatfiets zodat afstappen en opstappen een fluitje van een cent zijn. En de fiets moet veilig zijn, met goed werkend licht, reflectoren en eventueel een mand voorop of bagagedrager met snelbinders achterop. Dan kan een eigen tas met spulletjes mee worden genomen zonder dat er een tas op de rug gedragen hoeft te worden. Daar kan een jong kind immers al snel van uit balans raken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *