Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kies ik de juiste kinderfiets uit?

fiets

Wil je een kinderfiets uitzoeken voor jouw kind en ben je benieuwd hoe je de juiste kinderfiets uitkiest? Het uitzoeken van de juiste kinderfiets is eigenlijk vrij eenvoudig. Zeker als je weet waar je op moet letten. Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet, zodat je met gemak de juiste kinderfiets uitkiest. Lees snel verder en ontdek meer!

Kies de juiste maat uit

Kinderfietsen zijn in diverse maten verkrijgbaar. Zo heb je 16,18, 20, 22, 24 of 26 inch. Welke kinderfiets je het beste kunt kopen, is afhankelijk van diverse factoren. Let altijd op de juiste maat. Om de juiste maat vast te stellen, kun je kijken naar de leeftijd van je kind. Echter is niet alleen dit van belang, maar ook de lengte en kledingmaat van je kind. Dit geeft duidelijker weer wat een geschikte maat kinderfiets voor jouw kind is. Een kind is immers niet op iedere leeftijd even groot als andere kinderen.

Ga voor tweedehands

Wanneer je een kinderfiets koopt, kun je het beste voor tweedehands kiezen. De reden? Kinderen groeien snel en hebben vaak al snel een grotere maat fiets nodig. Soms tref je zelfs tweedehands fietsen die eruit zien als nieuw. Bekijk dus eens goed of er tweedehands kinderfietsen bij jou in de buurt worden aangeboden en koop ook meteen een nieuwe  stadsfiets voor jezelf, zodat je hiermee naast je kind kan fietsen.

Zorg ervoor dat je kind eenvoudig kan op- en afstappen

Wat ook heel belangrijk is, is dat je kind eenvoudig op- en af kan stappen. Ook moet je kind eenvoudig met zijn of haar voeten bij de grond kunnen. Bij het trappen mogen de benen niet geheel gestrekt zijn. Ook mogen de knieën van je kind het stuur niet aanraken. Zorg ervoor dat het zadel niet te laag of te hoog staat en plaats ook het stuur op de juiste hoogte. Deze dient 4 cm hoger dan het zadel te zijn. Let ook op dat de fiets niet te zwaar is voor je kind. Dit bevordert ook het op- en afstappen.

Koop een helm voor je kind

Misschien wil jouw kind wel graag een mountainbike hebben. Het is dan zeker aan te raden om een helm voor je kind te kopen. Wanneer je kind een fietshelm draagt, neemt de kans op hoofdletsel drastisch af. Het is niet verplicht om een fietshelm voor je kind aan te schaffen, maar veel kinderen dragen wel een helm op de fiets. Fietshelmen zijn er in diverse maten, waardoor er altijd wel een geschikte fietshelm voor jouw kind te vinden is. Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van een fiets en fietsaccessoires voor jouw kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *