Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor het meenemen van de fiets op vakantie

fiets

Met de fiets door de buurt fietsen heeft zijn charme, maar meenemen naar nieuwe, schilderachtige locaties is nog beter. Uitstappen en trappen is een uitstekende manier om de eentonigheid van autorijden tijdens een lange roadtrip te doorbreken. Deze tips kunnen je helpen om je fiets zowel over langere als kortere afstanden goed te vervoeren.

Fietsendragers kunnen op de meeste auto’s worden geïnstalleerd, hetzij via een dakdrager, bagagedrager of achterklep. Kleine sportauto’s, auto’s met een achterspoiler of auto’s met veel glas achterin kunnen mogelijk geen fietsendrager dragen. Hoewel sommige kleinere auto’s een rek kunnen dragen (je kunt een door de fabriek uitgegeven rek krijgen bij de dealer), hebben kleine auto’s en slimme auto’s mogelijk geen ruimte voor een rek. Zelfs als je geen rek bij een autodealer koopt, is het een goed idee om te bellen en te vragen of de fabrikant een rek voor je modelauto maakt. Als dat het geval is, is de kans groot dat er ook een aftermarket-rek beschikbaar is, zorg er gewoon voor dat het correct is geïnstalleerd. Bij een fietsendrager kopen heb je dus meerdere opties!

Wat de beste fietsendrager voor je auto is, hangt af van het type auto dat je hebt, hoe vaak je met de fiets op pad gaat en hoeveel geld je wilt uitgeven. Eenvoudige dak- en kofferrekken beginnen bij 40 euro, maar kunnen mogelijk slechts één of twee fietsen vervoeren en ze kunnen moeilijk te gebruiken zijn of vereisen dat je het rek verwijdert om toegang te krijgen tot de kofferbak. Premium kofferbak- en trekhaakdragers kunnen oplopen tot 600 euro, maar ze kunnen meerdere fietsen bevatten, zijn zeer gebruiksvriendelijk en hoeven niet te worden verwijderd om toegang te krijgen tot de kofferbak.

Dakdragers (die meestal op dwarsbalken moeten worden geïnstalleerd) zorgen ervoor dat fietsen volledig uit de weg staan, zodat de kofferbak gemakkelijk kan worden geopend en toegankelijk is. De keerzijde is dat ze extra hoogte toevoegen (onthoud dit bij het betreden van parkeergarages en drive-thrus), en soms kan het voor een enkele persoon moeilijk zijn om de fiets op te krijgen. Dit geldt met name als de persoon klein is, de auto lang is of de fiets zwaar is.

Hoeveel gewicht kan een fietsendrager dragen?

De hoeveelheid gewicht die een fietsendrager kan dragen, verschilt enorm per bagagedrager, dus controleer het gewicht van je fiets(en) voordat je een bagagedrager aanschaft. Houd er rekening mee dat e-bikes zwaarder zijn dan andere fietsen en een sterkere drager nodig hebben.

Beschadigen fietsenrekken je auto?

Als een fietsendrager correct is geïnstalleerd, mag deze je auto niet beschadigen. Als de bagagedrager niet correct is geïnstalleerd of als de riemen niet goed zijn vastgemaakt, kan dit zowel de auto als de fiets beschadigen. sok rond het binnenste pedaal. Pedalen zullen normaal gesproken geen krassen op de auto veroorzaken, maar als je op ruige wegen komt, kan dit gebeuren.

De beste tip die we je in dit artikel hebben gegeven is om simpelweg een fietsendrager te kopen. Zo weet je zeker dat je je fiets mee kunt nemen op vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *