Geplaatst op Geef een reactie

Fietsen is saai? Helemaal niet!

fiets

Fietsen is saai? Helemaal niet! Er is niks heerlijker dan een dag op de fiets met de haren in je wind. Voor veel Nederlanders is het fietsen een praktische gelegeheid. Even snel wat boodschappen halen, snel de kinderen naar school of even buurten bij een vriend. De fiets heb je zo gepakt en met een paar trappen ben je vaak al op bestemming. Maar sta je er wel eens bij stil dat een lange fietstocht zonder specifiek doel ook een hele beleving kan zijn? In Nederland heb je genoeg mogelijkheden voor recreatief fietsen. Wie weet is het ook wel iets voor jou?

‘Wie gaat er nou fietsen voor zijn lol?’ heb ik wel eens iemand horen zeggen. Nou, dacht ik toen, een heleboel mensen eigenlijk! Recreatief fietsen is namelijk ontzettend populair en wordt steeds vaker gedaan. Saai is het bovendien helemaal niet want er is altijd genoeg te zien onderweg. Wat een boer niet kent, eet hij niet maar wie nooit een lange fietstocht heeft meegemaakt, weet ook niet wat er onderweg allemaal te beleven valt.

Fietsen is overduidelijk gezond
Naast het feit dat fietsen ontzettend leuk is en je onderweg allerlei dingen meemaakt, is fietsen ook nog eens hartstikke gezond! Fietsen is goed voor het lichaam en zorgt voor een heldere geest. Ben je de sportschool ook zo snel zat en vind je al dat trainen helemaal niks? Maak het leven dan ook niet moeilijk voor jezelf. Stap lekker op de fiets en ga een rondje fietsen. Zo kan je je hoofd lekker even leegmaken en ben je ondertussen toch bezig met het trainen van je lichaam en het onderhouden van je gezondheid.

Neem je vrienden mee
Fietsen hoeft helemaal niet alleen. Je kan je familie, vrienden en kinderen makkelijk meenemen. Plan een leuke route en ga er voor. Op internet vind je genoeg tips voor bijzondere en leuke fietsroutes. Maak er een gezellige dag van en zorg voor plezier op de fiets. Neem wat te eten en drinken mee en zorg voor een knusse picknick tijdens de pauze. Zo beleef je een heerlijke dag op een simpele manier.

Maak je fietsrit comfortabel
Nederlanders en fietsen, deze twee zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden. Helaas is Nederland ook onlosmakelijk verbonden met regen. En wie vindt het leuk om te fietsen in de regen? Juist, niemand. En hoe vervelend is het als jij je fiets niet fatsoenlijk kan parkeren omdat jouw fietsstandaard kapot is? Het is wel duidelijk, fietsen brengt irritaties met zich mee. Maar gelukkig zijn er anno 2016 altijd wel mensen bezig met het oplossen van dit soort problemen!

Slecht weer? Regenponcho!
regenponchoDe regen weg nemen is helaas niet mogelijk. En als het regent blijven we natuurlijk allemaal liever binnen, maar soms ontkom je er niet aan, je moet de regen in. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, kom je natuurlijk met je kleren harstikke nat aan op je bestemming. Doormiddel van een regenponcho kun je de rit iets comfortabeler maken. Een poncho, ook wel regencape genoemd, is een kleding stuk ontworpen om jou droog te houden als je de regen in moet. Tegenwoordig zijn de poncho’s verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren. En zijn ze zelfs te koop met een speciaal doorzichtig gedeelte zodat je de regenponcho over jouw stuur kan hangen, en tegenliggers alsnog gewoon jouw voorlicht blijven zien.

Een fietsenrek om jouw fiets te parkeren
Ben je na die rit in de regen lekker droog thuisgekomen door jouw poncho, kom je erachter dat jouw fietsstandaard kapot is. En er is natuurlijk net geen hekje of muurtje waar jij jouw fiets tegen aan kan zetten Tijd voor een fietsenrekfietsenrek! Met een rek zorg je ervoor dat de fietsen netjes rechtop blijven staan, ongeacht of de fiets een standaard heeft of niet.

Fietsenrekken zie je vaak bij treinstations en winkels maar ook voor particulier gebruik is een rek geschikt. Als je een rek voor de fiets in jouw schuur plaatst zorg je dat alle fietsen netjes naast elkaar staan, en voorkom je een rotzooi in de schuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *