Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfiets kopen is groot avontuur

fiets

Het kopen van een kinderfiets is niet altijd zomaar gepiept. Ouders kiezen bijvoorbeeld voor een veilige fiets, kinderen voor een bepaald model en vooral een favoriete kleur. Waar kom je dan uit? 

Een kind dat een rode fiets helemaal niks vindt, maar een groene helemaal top? Dat is geen uitzondering. Kinderen zijn gevoelig voor kleur en weten vaak heel goed wat ze willen. Veel kinderen hebben ook een feilloos gevoel voor vormgeving. Ze kunnen het niet altijd benoemen, maar weten intuïtief wat bij ze past, wat gaaf is en waar ze mee gezien willen worden. 

Omafiets of crossfiets?

Wil de een het liefst een omafiets, de ander wil niets liever dan een stoere crossfiets of een sportieve fiets met die specifieke stang of dat bijzondere zadel. Juist omdat er zo ontzettend veel verschillende fietsen zijn, in meerdere modellen, kunnen kinderen kiezen. In hun hoofd wegen ze alle mogelijke aspecten van een fiets tegen elkaar af. En dan blijft die ene favoriet over. 

Het is van belang waar ze de fiets voor gaan gebruiken. Moeten ze met de fiets naar school of wordt de fiets alleen maar na school en in het weekend gebruikt? In dat laatste geval dan doet een bagagedrager voor de schooltas er minder toe en hebben ze het liefst een stoere crosser. Of willen meiden een mand voorop omdat ze graag met vriendinnen naar de stad willen fietsen om te shoppen. 

Je komt samen tot de juiste keuze

Voor iedereen is er daarom een andere fiets. Een ander model, een andere kleur, en gepimpt met andere accessoires. De keuze is reuze. Het is vaak aan de ouders om ze te attenderen op praktische zaken zoals een goede standaard, veilige verlichting, een handige lage instap of een comfortabel zadel. Zo kom je uiteindelijk samen tot de juiste keuze voor een praktische, functionele, maar vooral ook sportieve of stijlvolle fiets. 

Als het model eenmaal is gekozen, is het belangrijk om voor de juiste maat te kiezen. Fietsmaten linken aan leeftijden, maar sommige kinderen groeien nu eenmaal harder dan andere. Dus een fiets ‘passen’ is altijd belangrijk. Is het frame in de juiste maat, komen de voeten bij de grond, wordt er niet geschoven op het zadel? Allemaal belangrijke zaken om tot de juiste maat fiets te komen. 

Juiste maat fiets is de basis

Daarna volgen extraatjes. Een grotere bel, een mand voorop, snelbinders op de bagagedrager en eventueel een helm. Al met al is er veel keuze als het gaat om een fiets, maar een juiste maat fiets in een favoriet model blijft de basis. Als dat goed zit, is het kopen van een kinderfiets een geweldig mooi avontuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *