Geplaatst op Geef een reactie

Over dikke banden en Disney

fiets

Jongensfietsen lijken meer en meer op mountainbikes, terwijl meisjesfietsen vooral uitblinken in zachte kleuren. Daar wordt vaak vanuit gegaan, maar meiden kunnen natuurlijk ook prima op zo’n fiets met dikke profielbanden. Waarom niet!

Een Cruiser kinderfiets, voor jongens van bijvoorbeeld een jaar of acht, wordt niet voor niets als stoer aangeduid. Zo’n 20 inch fiets is heel iets anders dan een standaard jongensfiets. Deze fiets heeft bijvoorbeeld veel dikkere banden. 

Deze dikke banden met een goed en stevig profiel zorgen ervoor dat die heldhaftige boys onbevreesd door waterplassen en over bospaadjes kunnen scheuren. Want laten we nou eerlijk zijn, dat willen die knapen toch. 

Dikke profielbanden bieden de beste grip 

Jonge jongens zoeken vaak een beetje het gevaar op, wat geen gevaar is als er wordt gereden op een stevige jongensfiets met dikke profielbanden die de beste grip op de weg en onverharde paden bieden. 

Meiden vallen daarentegen vaak als een blok voor meisjesfietsen die uitgedost zijn met bijvoorbeeld een mandje of een toffe Disney-afbeeldingen op een kettingkast. Sowieso doet de kleur ook wonderen, vooral roze, rood en lichtblauw. 

Jongens op een roze, meiden op een zwarte

Nu is dit natuurlijk geen wet. Als jongens een rode of roze fiets willen is dat natuurlijk net zo prima, maar over het algemeen is de verdeling zoals hierboven meestal het geval. Neemt niet weg dat meiden net zo goed op een stoere jongensfiets in bijvoorbeeld de kleur zwart hun weg wel weten te vinden. En dat jongens net zo makkelijk naar school fietsen met een degelijke fiets met bagagedrager in plaats van met een exemplaar dat lijkt op een mountainbike. Voor iedereen is er een fiets die past bij zijn of haar voorkeur, ongeacht of het nu om een meisje of een jongen gaat. 

Roze mountainbikes, zwartoranje lage instapfietsen met fraaie afbeeldingen van tekenfilms op de kettingkast. Ook die combinaties lijken prima. Juist daarom is het zoveel beter als kinderen hun eigen fiets kiezen in de kleur van hun voorkeur en een model waarop ze zich het meest thuis voelen. Of ze nu willen crossen of juist kiezen voor een functionele fiets met een bagagedrager. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *