Geplaatst op Geef een reactie

Op een eigen kinderfiets naar de eilanden

fiets

Als je als kind een eigen fiets hebt, wil je juist daarmee op vakantie. Je eigen fiets, fietst het fijnst. Een gegronde reden om de kinderfiets mee op vakantie te nemen, naar de Waddeneilanden bijvoorbeeld. Want daar is het heerlijk fietsen. 

Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog, Ameland. Het zijn prachtige bestemmingen in eigen land. Nu mag je op Vlie sowieso niet met de auto komen, maar waarom zou je dat überhaupt willen. Met name de eilanden lenen zich voor fietstochten.

Nu kun je daar te allen tijde fietsen huren. Van bakfietsen tot mountainbikes, e-bikes en kinderfietsen, maar het is veel fijner en vertrouwder -zeker voor jonge kinderen- om hun eigen fiets bij het vakantiehuisje te hebben staan.

Met de kinderfiets de boot op

Zijn de kinderen op een leeftijd dat ze best een stukje kunnen fietsen, dan kun je overwegen om zelfs al fietsend de boot op te gaan. Bagage neem je als volwassene mee op de bagagedrager of in een kar achter de fiets. Eenmaal op het eiland fiets je met z’n allen de boot weer af richting de camping, het vakantiehuisje of het hotel. De voordelen zijn natuurlijk enorm. Het kost geen brandstof, iedereen blijft er fit bij en het kind voelt zich zelfstandiger dan ooit als het op zijn eigen kinderfiets de bestemming weet te bereiken.

Kies voor een kinderfiets op maat

Kies in alle gevallen voor een stevige en veilige kinderfiets als je van plan bent in de vakantie de fiets te pakken. Als een kind fysiek klaar is om echt goed te fietsen, zeker als er lange tochten gemaakt worden, is een fiets op maat met een goed zadel een must. Kinderen moeten gemakkelijk op en af kunnen stappen, goed bij de trappers kunnen zonder dat ze op het zadel schuiven, en zeker niet te dicht met de knieën bij het stuur komen.

Zeker als kinderen fysiek wel in staat zijn om een duin op te fietsen, vraagt dat ook stuurmanskunsten. Zeker op schelpenpaadjes moet je goed je balans weten te houden. Oudere kinderen kunnen dat vaak prima, maar de jongsten kunnen daar nogal onzeker van worden. Vooral met tegenliggers in het vizier. Geef kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Vaak kunnen ze het prima, maar is het even wennen. Met een paar keer oefenen, krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen en op een gegeven moment is geen eilandroute ze nog vreemd.

Iedere ouder weet bovendien dat een paar keer fietsen per dag kinderen lekker bij de les houdt. Ze zijn heerlijk buiten, fysiek in beweging en dan is het nadien stukken beter slapen. Ook dat is vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *