Geplaatst op Geef een reactie

Met de juiste outfit trappen door weer en wind

fiets

We fietsen wat af in ons land, maar doen we dat ook als het regent? Zeker wel, gezien de huidige regenkleding. Die is niet alleen functioneel, maar zelfs stijlvol te noemen. Daar wil je best mee gezien worden.  

In Nederland leren kinderen al op jonge leeftijd fietsen. Eerst een loopfiets, dan een kinderfiets met zijwieltjes om vervolgens over te stappen op een kinderfiets op maat. De leeftijd, maar zeker de grootte van het kind bepalen de grootte van het frame van de fiets en de bandenmaat. Altijd passen dus!
Een kind moet immers goed bij de trappers kunnen, makkelijk op- en af kunnen stappen, niet schuiven op het zadel en zeker niet met de knieën bij het stuur kunnen komen. Fietsen moet veilig gebeuren en dat kan alleen maar op een meisjesfiets of jongensfiets waarop je comfortabel kunt fietsen. Een kinderfiets op de juiste maat dus.

Weersomstandigheden nodigen niet altijd uit tot fietsen

Goed leren fietsen lijkt een must in ons land. Zelfs al wonen we in een land waar de weersomstandigheden niet altijd tot fietsen uitnodigen. Plensbuien, miezerbuitjes, harde wind, hagel en heel soms sneeuw willen nog wel eens roet in het eten gooien. Wie echter is aangewezen op de fiets trapt door weer en wind. Die uitdrukking lijkt voor Nederlandse fietsers uitgevonden.

Dit betekent dat ieder kind dat regelmatig naar school of naar de club of vereniging fietst zou moeten beschikken over een goede regenjas. Liefst een regenpak zodat ook de broek daaronder droog blijft. Tegenwoordig zijn er zelfs fraaie poncho’s verkrijgbaar die je over het stuur kunt doen en daaraan vast kunt maken zodat je zo droog mogelijk over komt.

Met de huidige regenpakken en poncho’s wil je best gezien worden

Die regenpakken en poncho’s zijn van heel ander materiaal gemaakt dan de vroegere stijve regenpakken die naar rubber stonken. Bovendien ging je er ook nog eens heel erg in transpireren. Geen pretje als je de hele dag nog in de klas moest doorbrengen. De huidige regenpakken, regenjassen, broeken en poncho’s zijn van een ademende kwaliteit, vallen soepel, hebben een veel betere pasvorm en zijn ook nog eens heel stijlvol gemaakt. Ze zijn er in alle mogelijke kleuren. Daar wil je best mee gezien worden.

Op die manier wordt fietsen door de regen stukken comfortabeler dan weleer. Niet gezegd dat dat altijd prettig is, maar met de juiste fietskleding kies je er toch eerder voor om door de buitenlucht naar school te fietsen in plaats van de bus te nemen of je door je ouders te laten brengen. Met andere woorden, bij een goede kinderfiets past een functioneel en stijlvol regenpak. Dan kan een kind altijd comfortabel met de fiets op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *