Geplaatst op Geef een reactie

De beste redenen waarom elk kind zou moeten leren fietsen

fiets

Leren fietsen is een belangrijke vaardigheid die elk kind zou moeten leren, zo vinden experts. Natuurlijk kan er in het begin wat wiebelen en geschaafde knieën zijn, maar als ze het eenmaal onder de knie hebben, is fietsen een vaardigheid die je kind zijn leven lang bijblijft. Fietsen is een vaardigheid die gepaard gaat met een hele reeks voordelen. Hoewel de meesten van ons weten dat regelmatig fietsen bijdraagt ​​aan een betere lichamelijke gezondheid, zijn er nog tal van andere redenen waarom leren fietsen belangrijker is dan ooit. Hier zijn er slechts een handvol van.

Het houdt kinderen fysiek actief

De gezondheidsrichtlijnen bevelen aan dat kinderen elke dag minstens een uur aan intensieve lichamelijke activiteit moeten doen om gezond te blijven. Volgens The experts voldoet desondanks veel van de Nederlandse kinderen niet aan deze richtlijnen. Als je je kind aanmoedigt om te fietsen terwijl het jong is, helpt dit bij het ontwikkelen van gezonde bewegingsgewoonten die hen waarschijnlijk hun hele leven bijblijven.

Het is goed voor het milieu

Je kind leren fietsen heeft op de lange termijn voordelen voor het milieu. Het gebruik van actief vervoer zoals fietsen in plaats van autorijden vermindert de CO2-uitstoot, vermindert verkeersopstoppingen en elimineert parkeerproblemen. Minder vervuiling en verkeer betekenen dat onze gemeenschappen groenere, gezondere en minder stressvolle plekken worden om te wonen.

Het komt de mentale gezondheid ten goede

Fietsen verbetert niet alleen de fysieke fitheid, het komt ook de leerontwikkeling en de mentale gezondheid van je kind ten goede. Uit onderzoek blijkt namelijk dat leerlingen die op de fiets naar school fietsen, meer gefocust en leergierig zijn dan leerlingen die autorijden. Deelnemen aan regelmatige lichaamsbeweging heeft ook banden om het geluk te vergroten en kinderen meer kansen te geven om sociale contacten te leggen.

Het is simpelweg leuk

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het meeste voldoening geven. Leren fietsen is er daar één van. Als je kind eenmaal een fiets heeft, is fietsen een leuke activiteit waar ze hun leven lang van kunnen genieten met vrienden en familie, wat kan ook gelden voor fietsen. Zoals president John F Kennedy ooit zei: “Niets is te vergelijken met het simpele plezier van een fietstocht.”

Het is een goede manier om je te verplaatsen

De fiets wordt door veel mensen omschreven als het perfecte voertuig voor transport. Zodra je kind ouder wordt, wordt fietsen voor hem een ​​snelle en gezonde manier om van en naar school te gaan, te sporten en te spelen. Nog beter, het bespaart je tijd omdat je kind niet op je hoeft te vertrouwen voor liften. Dat is een voordeel waar elke ouder zich mee kan identificeren!

Het is iets voor het hele gezin

Fietsen is een activiteit waar alle leeftijden van kunnen genieten, spelen bij fietsspeelplaatsen is dit uiteraard niet echt aangezien het voor kids niet geschikt is. Moeders, vaders, kinderen en zelfs grootouders kunnen deelnemen aan een gezinsfietstocht. Het is een geweldige manier om wat quality time te delen, en het is ook goed voor jou. Onthoud dat plezier maken de sleutel tot gezinsfietstochten is. Begin dus langzaam en neem voldoende pauzes om kleine ruiters de tijd te geven om te rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *