Geplaatst op Geef een reactie

Kamperen met de kids? Volg deze tips

fiets

Heb je dit jaar een kampeervakantie met de kinderen op de planning? Dan kan dat best even spannend zijn. Rondvliegende tentharingen, lekke luchtbedden en hele muggenfamilies in de tent. Toch is het mega gezellig en knus met z’n alle in een tent of caravan. In dit artikel geven we je tips voor wanneer jij met de kinderen gaat kamperen. 

Zorg voor goed vervoer

Als je gaat kamperen, heb je nu eenmaal veel spullen. Of je nu de tent in de Veluwe opzet, of aan de Côte d’Azur. Helemaal wanneer je ook alle spullen van je kinderen nog mee moet nemen. Je wilt natuurlijk niet met je kinderen en alle spullen in een te kleine auto naar het zuiden van Frankrijk rijden. Zorg daarom voor goed vervoer. Je kunt bijvoorbeeld een personenbus huren. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt. Een 9 persoons bus huren zorgt namelijk voor voldoende zitruimte en daarnaast is er plek genoeg voor al jouw spullen en die van je kinderen.

Manage de verwachtingen

Bedenk van te voren goed wat je verwacht op een camping. Wil je een grote luxe camping of liever kleinschalig en primitief? Wil je een zwembad, een binnenruimte, speciale voorzieningen voor de kinderen? Campings zijn er in zoveel verschillende vormen. Kies dus voor een camping die bij jouw wensen past.

Wees creatief

Ga je voor een kleinere camping? Dan is de kans groot dat er geen entertainment is. Het perfecte moment om jouw creatieve kant te ontwikkelen. Neem daarom bijvoorbeeld teken- en verfspullen mee en maak tekeningen of schilderijen van de camping en de omgeving. Of maak kunstwerken van alles wat je op de camping kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan takjes, schelpjes en bladeren.

Neem extra spullen mee

Ga je met kinderen kamperen? Neem dan in ieder geval de volgende spullen mee:

  • plasemmer
  • badjasje
  • zaklamp
  • speelgoed
  • goede schoenen en slippers
  • thermoskan

Deze spullen maken je campingleven een stuk makkelijker.

Bepaal je locatie

Als je binnen Nederland wil gaan kamperen, dan zijn deze plekken helemaal in: de Veluwe, Zeeland of een van de Waddeneilanden.

Toch liever buiten Nederland kijken? Kies dan eerst het land waar je heen wilt. Van België, tot Zwitserland en Frankrijk: hier vind je gegarandeerd mooie kampeerplekken. Heb je een locatie uitgezocht? Ga dan na met wie je gaat kamperen. Als je met wat vrienden dit avontuur wil aangaan, dan is de natuurcamping een goede keuze. Wanneer je met je gezin gaat, kies dan voor een gezinscamping.

Volg deze tips en geniet van een prachtig kampeeravontuur met de kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *