Geplaatst op Geef een reactie

5 tips om je kinderfiets goed te onderhouden

fiets

Net zoals je fiets je in perfecte conditie, gelukkig en gezond houdt, heeft ook je fiets wat liefde en zorg nodig om hem in vorm, gelukkig en gezond te houden. Daarom kan een fietsverzekering vergelijken en afsluiten ook zo slim zijn, dit is eigenlijk een vorm van liefde voor je kinderfiets. Bovendien kun je deze polis gebruiken als je fiets ondanks je goede onderhoud toch kapot gaat, maar ook wanneer je tweewieler gestolen wordt. Sluit dus snel een fietsverzekering af na het doen van een aankoop en gebruik tegelijkertijd de volgende tips om je kinderfiets in goede staat te houden.

Pomp je banden op

De hoeveelheid lucht die in je banden moet worden opgepompt, verschilt van fiets tot fiets en van band tot band. De hoeveelheid lucht die in een trailfiets wordt opgeblazen, zal bijvoorbeeld verschillen van een straatfiets. Zorg er dus voor dat de banden tot de juiste hoeveelheid zijn opgepompt. Een te hard opgepompte band is vatbaar voor barsten, terwijl een te weinig opgepompte band de neiging heeft om lek te raken. Een goed opgepompte band belooft je een comfortabele rit en niet te vergeten een langere levensduur van de band.

Maak je fiets schoon

Word niet lui en geef je kinderfiets gewoon een sponsbad! Oppervlakkige reiniging heeft geen zin. Gebruik daarom een zachte doek en wat zeepsop om je fiets een grondig bad te geven. Sommige hoeken en hoeken van de meest vitale onderdelen van je fiets zijn misschien wat moeilijk te bereiken, zoals de spaken, ketting en tandwiel enz. Gebruik een tandenborstel om deze onderdelen schoon te maken. Een beetje schoonmaakmiddel zou ook helpen om dat hardnekkige vet en vuil te verwijderen.

Controleer je wieluitlijning

Na verloop van tijd hebben je wielen en spaken de neiging om te buigen, waardoor je fiets zelfs in een rechte lijn gaat wankelen. Het probleem wordt erger als je de hoek om gaat, waardoor het nog moeilijker wordt om goed te balanceren. Wanneer dit gebeurt, hangt af van hoe vaak je de tweewieler gebruikt. Toch is het een goed idee om regelmatig de wieluitlijning van je kinderfiets te controleren. Je kunt je wielen het beste laten balanceren of uitlijnen bij een fietsenmaker in de buurt.

Check je remmen

Je remmen zijn een essentieel onderdeel van het onderhoud en de veiligheid van je fiets. Je kunt je hier gewoon geen compromissen veroorloven! De meeste moderne kinderfietsen hebben schijfremmen. Zorg er dus voor dat je versleten remblokken vervangt en dat de remleidingen op de juiste manier worden ontlucht om efficiënt te remmen en veilig te manoeuvreren rond onverwachte hoeken en obstakels.

Kijk naar de kabels

Zorg ervoor dat alle kabels van je fiets goed gesmeerd zijn. Als ze ouder worden, hebben kabels de neiging om hard te worden en scheuren te ontwikkelen, wat resulteert in overmatige wrijving en zelfs breuk van de kabel. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus als je scheurtjes of stijfheid bemerkt in kabels van je kinderfiets, kun je deze het beste vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *