Geplaatst op Geef een reactie

Een geslaagde fietsvakantie met de kinderen

fiets

Voordat de kinderen er waren ging je regelmatig met je partner op een fietsvakantie. Fietsen is een ontzettend mooie manier om een omgeving te leren kennen. Met de fiets kom je op plekken waar je normaal gesproken met de auto niet bij kan. Je bent mobiel, je werkt aan je conditie en het is een gezonde manier om te reizen. Inmiddels heb je kinderen en zijn ze op een leeftijd dat je samen op fietsvakantie wilt. Je vraagt je misschien af of het wel een goede keuze is, maar een fietsvakantie met kinderen kan zeker een fantastische ervaring zijn. Maar hoe zorgen jullie ervoor dat een fietsvakantie me de kinderen een succes wordt?

Een goede voorbereiding

Het klinkt misschien cliché, maar zorg dat je goed voorbereid aan je fietsvakantie begint. Vooral een fietsvakantie met kinderen is een groot avontuur, dus een goede voorbereiding is noodzaak. En, de juiste voorbereiding heeft ook een positief effect op de motivatie van de kinderen. Zorg dat je vooraf een aantal keer een fietsroute dichtbij huis maakt, zodat de kinderen alvast kunnen wennen aan het fietsen. Zorg dat je stil staat bij de wensen en behoeften van jullie kinderen. Door hier op in te spelen, beleef je een fietsvakantie waar het hele gezin van geniet. Denk goed na over de bagage die je meeneemt. Heb je jonge kinderen, hoe doe je dat dan met de luiers? Past alles wel op de fiets? Daarnaast speelt de leeftijd van de kinderen ook een grote rol.

De paklijst

Je paklijst is natuurlijk ook afhankelijk van je soort fietsvakantie. Waar ga je naartoe? Hoe lang duurt de reis? Wat is de temperatuur in het fietsland? Zodra je dit weet is het een eitje om een paklijst te maken. Bij een goede voorbereiding hoort ook het klaarmaken van je fiets voor vertrek. Zorg dat je ruim van tevoren begint met het controleren van je fiets. Ga je op fietsvakantie in de zomer dan wil je natuurlijk dat jullie goed beschermd zijn tegen de zon. Neem voldoende zonnebrandcrème mee en de zonnebril mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Laat zonnebrillen bedrukken met de naam van de kinderen of kies voor een leuke print. Er is geen originelere manier om je kinderen te beschermen tegen de zon.

De leukste fietsroutes voor het hele gezin

Je gaat met je gezin op fietsvakantie dus je wilt dat iedereen een leuke tijd tegemoet gaat. Er bestaan genoeg leuke kindvriendelijke fietsroutes. Kindvriendelijke fietsroutes zijn niet alleen leuk, maar ook veilig voor de kinderen. Het zijn meestal routes waarin stopplaatsen zijn opgenomen, zodat de kids kunnen spelen of waar jullie kunnen genieten van een heerlijke picknick. Maak een lekkere lunch en neem hem mee. Voorwaarde is wel dat je een koelbox of koeltas bij je hebt, zodat alle lekkere dingen vers blijven. Laat koeltassen bedrukken met een leuke tekst en maak van de picknick een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *