Geplaatst op Geef een reactie

Fietsen is nu belangrijker dan ooit

fiets

Voor Nederlanders is leren fietsen net zo iets als leren lopen en praten. Het hoort bij je opvoeding. Wij Nederlanders fietsen dan ook graag en veel. Ons land is aangepast aan ons fietsgedrag. Veel en goede fietspaden, fietsbruggen, fietsenstallingen, we hebben het allemaal. Daarnaast is fietsen in de stad vaak sneller dan enig ander vervoersmiddel. Maar wist je dat je door regelmatig te fietsen ook beter gewapend bent tegen aanvallen van bacteriën en virussen? Er op uit dus!

Niet alleen in ons land wordt er veel gefietst. Ook in België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje wordt wat afgetrapt. Met of zonder verplichtingen van een helm, fietst van jong tot oud per jaar heel wat kilometers af. En dat is goed. Fietsen in de buitenlucht zorgt er namelijk voor dat je van A naar B gaat maar het zorgt ook nog voor meer ontspanning en energie dan binnen sporten. Bovendien vangt je huid een gezonde portie natuurlijke zonlicht. En dit zonlicht is dan weer belangrijk om voldoende vitamine D aan te maken. Het enige waar je om moet denken, is dat je je goed en regelmatig insmeert. En niet alleen als de zon schijnt. 

Gelukkiger door fietsen

Mei is bij uitstek de fietsmaand. Het weer wordt wat warmer en elke dag ziet de natuur er anders uit. Bomen lopen uit of staan vol bloesem, bloemen die opkomen of al in bloei staan en ook de lammetjes staan weer in de wei. Daardoor is het onder het fietsen heerlijk om rond te kijken. Alleen een rondje in de avond of samen in de middag met je kindje die je onderweg van alles kunt aanwijzen en vertellen. Wist je dat je door in de buitenlucht te fietsen er ook voor zorgt dat je lichaam en je geest de kans krijgen om te ontspannen? Er komt dan endorfine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd! Daarnaast daalt de dosis cortisol in je bloed waardoor je minder stress ervaart. Mooi meegenomen in deze hectische tijd. 

Niet alleen is het fijn om met je kleintje op jouw fiets een rondje te maken, het is ook de juiste tijd om je kind nu zelf te leren fietsen. Online kun je zeker een mooie kinderfiets kopen zodat het leren fietsen al direct een feest is. Is je zoon of dochter tussen de 3 en 4,5 jaar oud dan is een kinderfiets 12 inch goed geschikt. Voor kinderen van 4 tot 6 kun je het beste voor een kinderfiets 16 inch kiezen. Kies een thema of kleur die favoriet is, zo weet je zeker dat ze happy op weg gaan. 

Coronakilo’s er weer af

Misschien ben jij in deze tijd van Corona ook wat aangekomen. Doordat je veel thuis bent, heb je de neiging het extra gezellig te maken. Vaak door een hapje en drankje. Daarnaast kun je je eigen sport misschien niet meer doen. Goed nieuws voor jou dan want als je elke dag een uurtje gaat fietsen, verbrandt je weer een deel. Let er wel dat je lang genoeg fietst want in het eerste half uur verbrandt je lichaam de suikers die in je bloedbaan zitten en pas later gaat het je vetreserves aanspreken. Omdat fietsen minder intensief is dan veel andere sporten, kun je het makkelijker langer volhouden. Ideaal dus om weer strakker in je vel te komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *