Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfiets 16 inch

fiets

16 inch kinderfiets

16 inch kinderfiets kopen? Het is soms lastig om te bepalen welke fiets er geschikt is voor je kind. Dit is vooral het geval als je een kinderfiets op het internet koopt omdat je kind dan niet even op de fiets kan zitten zodat je kunt bepalen of de fiets niet te groot of te klein is. Voordat je een fiets aanschaft kun je op de volgende punten letten om er zeker van te zijn of een 16 inch kinderfiets de juiste is.

Leeftijd: 16 inch kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud tot 6 jaar oud.
Kledingmaat: als je kind een kledingmaat heeft tussen de 104 en 116 is een 16 inch groot genoeg.
Lichaamslengte: 16 inch fietsen zijn geschikt voor kinderen met een lichaamslengte van maximaal 105 centimeter.

Waar kun je nog meer op letten?

De juiste maat is natuurlijk het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een kinderfiets. Maar daarnaast zijn er nog andere punten waar je op kunt letten.

Uitstraling van de fiets

Er zijn ontzettend veel soorten kinderfietsen te koop. Denk bijvoorbeeld aan praktische stadsfietsen met meerdere versnellingen. Daarnaast heb je ook stoere jongensfietsen en ontzettend schattige meisjesfietsen in roze of paars. Voor elk kind is er een onwijs leuke fiets te vinden. Houdt je kind bijvoorbeeld van Disneyfilms, dan heb je leuke fietsen helemaal in stijl van bijvoorbeeld de film Frozen of Cars. Maar je hebt ook wat neutralere fietsen met bloemetjes of stoere prints. Kijk dus goed tussen het aanbod en je zult zeker een onwijs leuke fiets vinden waar je kind helemaal blij van wordt.

Kleur

Roze kinderfietsen met paarse accenten of stoere blauwe fietsen met gave prints, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een fiets in de meest sprankelende of aparte kleuren. Heeft je kind een favoriete kleur, dan kun je hier vast een leuke fiets bij vinden.

Type model

Niet alleen is er een ruime keuze aan kleuren en prints of stickers, je hebt ook verschillende modellen. Van strakke designs tot fietsen met een dik frame voor meer stevigheid. Je kunt ook kiezen voor fietsen met een voorvork en leuke bagagedragers. Wil je dochtertje een leuk mandje op haar fiets? Ook hierin is de keuze erg groot bij de verschillende modellen.

Materialen

De meeste fietsen zijn gemaakt van stevig staal. Maar je hebt ook fietsen die van aluminium zijn gemaakt die nog steviger zijn. In de meeste gevallen zijn deze fietsen iets prijziger, maar dan heb je wel een fiets van topkwaliteit.

Tips voor de juiste maat fiets

Als je zeker wilt zijn dat je de juiste fiets koopt, dan is het beter om te kijken naar de lichaamslengte of binnenbeenlengte dan naar de leeftijd. Niet ieder kind van 4 jaar oud is immers even groot. Als je de fiets binnen hebt, bekijk dan als eerste of je kind met de voeten aan de grond kan. Als dit niet het geval is, dan is de fiets te groot en kun je hem beter ruilen voor een kleinere kinderfiets. Het is niet verstandig om een fiets op de groei te kopen. Bekijk voor het kopen van de kinderfiets even de maattabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *