Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfiets 12 inch

fiets

12 inch kinderfiets

Een 12 inch kinderfiets kopen? 12 inch kinderfietsen zijn de kleinste fietsen. Daarom zijn deze fietsjes vaak de allereerste fiets van je kind. Je kunt dit moment zo speciaal maken als je wilt. Je kunt een stevige fiets aanschaffen of juist een fiets met veel kleurtjes en misschien wel een thema zoals de disneyfilms ‘Cars’ of ‘Frozen’. De keuze aan kinderfietsen is enorm en daarom kun je prima de perfecte eerste fiets voor je zoontje of dochtertje aanschaffen. Maar wanneer is je kind groot genoeg voor een 12 inch fiets?

Tips voor de juiste maat fiets

De kinderfiets voor je kind kan nog zo leuk zijn, als de maat niet goed is heeft hij of zij er niet zoveel aan. Het eerste wat je dus moet uitzoeken is of je kind wel op een 12 inch fiets kan fietsen. In principe kan een kind vanaf 2 of 3 jaar al goed leren fietsen op een 12 inch fiets. Vanaf 4 jaar oud worden ze waarschijnlijk te groot. Om er zeker van te zijn dat 12 inch de juiste maat is, is niet alleen de leeftijd van je kind belangrijk, maar ook de lengte en kledingmaat. Is je kind tussen de 85 en 95 centimeter dan is hij of zij groot genoeg. Daarnaast kun je ook kijken naar de kledingmaat. Voor een 12 inch fiets moet je kind een kledingmaat tussen de 85 en 98 hebben. Heeft je kind de juiste leeftijd, lengte en kledingmaat dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat een 12 inch de juiste maat is.

Meerdere jaren met 1 kinderfiets

Kinderen groeien en om te voorkomen dat je na een jaar weer een nieuwe kinderfiets moet kopen is het belangrijk dat je een fiets aanschaft waarvan het zadel en het stuur versteld kan worden. Zo kan de fiets makkelijk meerdere jaren meegaan. Zorg er daarnaast voor dat de fiets stevige zijwieltjes heeft die er later ook afgehaald kunnen worden.

Afstellen zadel en stuur

Als je de fiets in ontvangt hebt genomen kun je meteen het zadel en het stuur op de juiste hoogte afstellen. Zorg ervoor dat je kind met de voeten de grond kan raken als hij of zij op het zadel zit. Het stuur moet op zo’n manier afgesteld worden dat de knieën van je kind tijdens het fietsen het stuur niet aanraken. Er moet dus voldoende ruimte zijn tussen het stuur en de knieën van je kind. Je kunt dit het beste uitvinden door je kind een rondje te laten fietsen. Als er namelijk niet genoeg ruimte is kunnen de knieën het stuur aanraken waardoor je kind niet meer goed kan sturen en waarschijnlijk omvalt.

Dat je kind tijdens het fietsen valt is bijna onvermijdelijk, om die reden is het heel belangrijk dat ze met hun voeten aan de grond kunnen om zo snel mogelijk weer balans te krijgen. Ook voor het op- en afstappen is het makkelijker dat de fiets niet te groot is. Koop daarom nooit een fiets op de groei, want dat is gewoon erg gevaarlijk.

Fiets bestellen

Als je een fiets wilt bestellen kun je de volgende stappen doornemen om de keuze makkelijker te maken.

1. Bepaal de juiste maat, kijk hierbij naar leeftijd, lengte, kledingmaat en eventueel binnenbeenlengte.
2. Bepaal je budget.
3. Kies voor een fiets waarbij het zadel en stuur verstelbaar zijn.
4. Kies voor een fiets waarbij de zijwieltjes eraf gemonteerd kunnen worden.
5. Kies de leukste fiets voor je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *