Geplaatst op Geef een reactie

De SEO handleiding tot een succesvolle online bike shop

fiets

Met behulp van SEO uw online fietsenwinkel of fietsonderdelen winkel upgraden door meer online verkeer naar uw webshop of website te trekken wat leidt tot meer bezoekers wat meer omzet gaat opleveren. Wilt u meer bekendheid creëren? Meer bezoekers? Meer omzet? Onderstaand wordt er ingegaan op hoe u dit met SEO (zoekmachine optimalisatie) kunt bereiken.

Verhoog uw positie in de zoekresultaten

Hoe hoog staat uw website momenteel in een zoekmachine als Google? Dit noemt men ook wel ranking. Door het verhogen van de kwantiteit en kwaliteit van links die naar uw website verwijzen wordt u beter gevonden door zoekmachines. 

Werk aan uw URL structuur

URL betekent Uniform Resource Locator. Het is het webadres dat de webbrowser in de adresbalk vertoont. Check de URL’s op uw website door vooral te focussen op het laatste deel dat na het website domein geschreven wordt. Zorg ervoor dat u in de URL het zoekwoord gebruikt die u wilt laten vinden door een zoekmachine zoals Google.

Creëer serieuze originele content 

Een hoge ranking creëert u door content te schrijven met een lengte van ten minste 1500 woorden. Plaats zoekwoorden of trefwoorden in de paginatitel of vermeld deze in de eerste 100 woorden. Zorg ervoor dat de inhoud uniek is en niet gekopieerd is van andere bronnen. Oftewel verbeter de SEO copywriting. Langere content wordt door de zoekmachine als interessanter gezien aangezien het meer info bevat die de zoekende op het internet kan helpen bij het vinden van hun antwoord. Langere content zal eerder gedeeld worden door anderen wat links creëert naar uw platform waardoor u beter vindbaar wordt via een ander. Probeer bij het creëren van de content te kruipen in de huid van de doelgroep. Door te begrijpen van wat de lezer wil of naar zoekt zal uw content serieuzer genomen worden en meer gedeeld worden. Presenteer de prijs, de functies die een fiets biedt, een FAQ, leuke filmpjes, tabellen, grafieken met informatie of recensies/ervaringen van vorige klanten hun beleving en mening over het product. 

Verhoog uw website snelheid

Een zoekmachine houdt bij de ranking rekening met de laadsnelheid van uw pagina. Hoe snel uw webpagina interactief wordt voor de lezer. Tevens dient uw website snel te zijn om de klant te behouden. De meeste bezoekers haken na 3 seconden wachten al af. Afhankelijk van hoe uw site is opgebouwd, kunt u veel positieve wijzigingen aanbrengen die de laadsnelheid van uw website radicaal zullen verbeteren.

Creëer relevante links

Dit is eenvoudiger dan het klinkt. Probeer links te verkrijgen die lokaal zijn, product gerelateerd of die relevantie bevatten voor het hoofdonderwerp van uw platform. 

Houdt bezoekers langer op uw pagina

De bezoekers aan uw website of webshop blijven langer hangen indien deze pagina interessant voor hen is. Presenteer meeslepende afbeeldingen en coole video’s aan het begin van een pagina. Laat vervolgens een sterke titel of openingsparagraaf zien die de bezoeker laat zien waar het in uw shop of site om draait. Een SEO bureau kan met speciale tools achterhalen hoeveel tijd iedere gast op een pagina of de website verblijft. Dit is een belangrijk signaal die Google en andere zoekmachines gebruiken bij het ranken van uw website in de zoekmachine. Want hoe langer de klant op uw website of shop zit hoe interessanter de pagina is waardoor Google u ook als interessanter gaat zien. Publiceer nuttige lange inhoud waardoor mensen blijven lezen en blijven hangen op uw website. Creëer links die van de ene pagina naar de andere pagina leiden of van het ene product naar het andere product leiden waardoor de lezer steeds nieuwsgieriger wordt. Gebruik sociale content zoals filmpjes afkomstig van YouTube van producten of video’s afkomstig van de fabrikant. 

Maak uw website of shop device responsive

Mobiele telefoons, tablets, laptops etc. Ieder kan op vele manieren toegang verkrijgen tot uw platform. Zorg er dus voor dat uw inhoud door iedere gebruiker op iedere device gelezen kan worden en goed  en snel weergeven wordt. 

Backlinks

Backlinks zijn de relaties tussen een andere pagina op het internet en de uwe. Ze beschrijven de links die naar een webpagina gaan. Indien u dit niet op orde heeft zal de concurrentie u voor zijn en uw online zichtbaarheid verkleinen. Zorg er dus voor dat de kwaliteit en kwantiteit van uw backlinks in orde zijn. Dit zal nauw samenhangen met hoe u scoort bij zoekmachines. Linkbuilding kan hierbij helpen. 

Klantbeoordelingen

De recensies afkomstig van klanten via Google of Facebook of YouTube geven een krachtig ranking signaal. Des te meer positieve klantbeoordelingen des te beter uw website of shop geranked wordt door de zoekmachine des te meer bezoekers u zult ontvangen. 

Dit zijn enkele aspecten die bezoekers naar uw website zullen trekken met de hulp van SEO. Maar er zijn nog meer tools om bezoekers naar uw website te leiden en uw omzet te laten groeien. Een SEO bureau kan u hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *