Geplaatst op Geef een reactie

Wat is de juiste kinderfiets?

fiets

Koop de juiste kinderfiets

Het kopen van een kinderfiets hoeft niet zo moeilijk te zijn. Wil je een nieuwe of een tweedehands kinderfiets kopen? Wat is nu de juiste fiets voor jouw kind? Ook dat is niet zo moeilijk als je maar de juiste maat fiets aanschaft. Dit kun je doen in de fietsenwinkel of gewoon online. Je moet er wel rekening mee houden dat als je online een kinderfiets koopt deze vaak voor 95% is afgemonteerd.

Online een kinderfiets kopen

Om de juiste jongens of meisjesfiets te kopen moet je allereerst de maat van de fiets weten. Met de handige maattabel kan het eigenlijk niet mis gaan. Als je in de fietsenwinkel een fiets koopt dan kan je kind natuurlijk even op de fiets gaan zitten om zo de juiste maat te bepalen. Wil jij liever online een kinderfiets kopen dan maak je gebruik van de maattabel. Door de fiets online aan te schaffen bespaar je wel een hoop geld. De meeste kinderfietsen worden gratis thuis verzorgd.

Tip: het voordeel van de online fietsen webshop is dat het assortiment waaruit je kunt kiezen veel groter is. Je ziet met enkele muisklikken meteen of jouw favoriete fiets er tussen staat.

Hoe lang gaat een kinderfiets mee?

Als je een kinderfiets gaat kopen maak dan niet de fout om de fiets veel te groot te kopen zodat deze lekker lang mee gaat. Het brengt namelijk het gevaar met zich mee dat je kind niet met zijn voeten bij de grond kan als hij wil afstappen. Zoals je op de maattabel kunt zien varieërt de periode waarop je kind met de fiets kan rijden. Gemiddeld doet een kind 2 jaar met zijn nieuwe fiets en dan is hij of zij er uitgegroeid. Het is dan verstandig om tijdig een nieuwe fiets te kopen.

Door de lage prijzen van de fietsen is het altijd aan te raden om een nieuwe fiets te kopen. Het verschil qua prijs ten opzichte van een tweedehands kinderfiets is vaak niet lonend. Door een klein bedrag meer te betalen weet je wel dat je kind op een nieuwe en veilige kinderfiets rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *