Geplaatst op Geef een reactie

Waarom Volare kinderfietsen zo gewild zijn

fiets

Volare kinderfietsen

Kinderen zijn geen mini volwassenen, en het merk Volare kinderfietsen speelt daar handig op in. Op een industrieterrein in Volendam ligt het depot van Volare kinderfietsen. Het is de plek waar je de meest gewilde kinderfietsen van dit moment treft. Het bedrijf is er trots op dat ze voor elk kind de juiste fiets hebben. We hebben het over fietsen waarbij is rekening gehouden met de motoriek van een kind maar ook met de smaak van een kind. Een kind is immers geen kleine volwassene; het heeft een eigen mening over zaken en dingen zoals een fiets behoren daarop aan te sluiten. Tel daarnaast mee dat kinderen doorgaans heel andere zaken met zich meenemen op de fiets en je snapt gelijk waarom een kinderfiets zo belangrijk is. Neem bijvoorbeeld de meisjesfiets 12 inch deze zijn er in allerlei prachtige kleuren.

Jong geleerd is oud gedaan

Nederland is een fietsland, en als er één ding is wat wij onze kinderen al jong leren dan is dat wel fietsen. Voor de eerste verjaardag krijgen veel kinderen een eerste fiets cadeau. We hebben het dan over een driewieler waarop ze stevig ondersteund kunnen trappen. De driewieler is er in meerdere uitvoeringen. Je hebt een standaard model met een kiepbakje maar de luxe uitvoering wordt steeds populairder. Het moment waarop een kind niet meer de hele tijd in de kinderwagen wordt vervoerd gaat eigenlijk naadloos over in de eerste driewieler Wie de Rito modellen ziet begrijpt waar we het over hebben; een comfortabel zitje, een zonnekap; werkelijk alles zit erop en eraan om een langere tijd met je kindje op pad te gaan. Is je kindje te oud voor een driewieler, dan is het tijd voor het grotere werk.

Een tussenstap naar een grote fiets

Is je kindje te groot voor de driewieler dan is daar de loopfiets. Dat is een fiets waarop een kind een echt zadel en een echt stuur heeft, maar er zitten nog geen trappers op. Met de voeten loopt het kind als het ware op de fiets waardoor er een behoorlijke vaart ontstaat. Vanaf het moment dat een kindje een zodanige vaart maakt dat het de benen omhoog trekt is het tijd om te gaan denken aan het vervolg op de loopfiets; een echte fiets, met trappers en alles erop en eraan.

Alle begin is moeilijk

Als ouders kom je er al snel achter dat alle begin moeilijk is. Ook het leren fietsen van jouw kleintje zal niet zonder vallen of stoten gaan. Daarom zijn er Volare kinderfietsen die tegen een stootje kunnen. De fietsjes zijn mooi en modieus maar tegelijkertijd zijn ze zodanig stevig vormgegeven dat er niet snel een stuk vanaf zal breken. Vanaf 10 inch koop je een kinderfietsje, en een kind dat lang gebouwd is zal er al vanaf een jaar of 2,5 op passen. De fietsjes hebben een opdruk die aansluit bij de belevingswereld van het kind, en ook de kleur is fris en aantrekkelijk.

Je hoeft je nog geen zorgen te maken als je kindje het in het begin nog eng vindt om te rijden; je krijgt tot 16 inch nog vanzelfsprekend zijwieltjes meegeleverd. Pas vanaf dat moment, bij de grote fiets van 18 inch, wordt je kind geacht los te kunnen fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *