Geplaatst op Geef een reactie

Waarom de skelter leuk blijft en goed is voor jong én oud!

fiets

Racen op een eigen kinderfiets is al geweldig, maar wil jij je kleine coureur echt helemaal gelukkig maken dan is een skelter ook een geweldig idee. Door het aerodynamische ontwerp van een skelter en het feit dat je er eigenlijk niet mee om kunt vallen is deze vorm van bewegen geschikt voor jong en oud en bovendien geweldig leuk om keihard mee door de bochten te vliegen. Na het lezen van deze blog weet je zeker dat je er eentje wilt aanschaffen voor je kind, maar kom je in de verleiding er ook een voor jezelf te kopen!

Al geschikt vanaf drie jaar!

Hoewel sommige kinderen het fietsen al heel snel onder de knie hebben wil dit bij andere kinderen nog wel eens op zich laten wachten. Geeft helemaal niks, maar ook deze kleintjes willen wel graag een beetje snelheid ervaren en lekker racen. Een skelter is dan een hele goede manier om zonder valpartijen toch lekker mee te kunnen doen. Kinderen vanaf drie jaar kunnen al prima op een kleine skelter. En het voordeel van een skelter is dat het heel lang leuk blijft. Niet voor niets zijn er ook skelters speciaal voor de lange benen van volwassenen. Omarm je innerlijke kind en ga lekker samen met je kind skelteren. Veel skelters zijn daarnaast ook nog eens verstelbaar zodat je kind er lang plezier van kan hebben.

Goed voor de grove motoriek

Niet alleen beleven kinderen een hoop lol aan een skelter. Het is ook nog eens heel goed voor ze! Op de eerste plaats natuurlijk omdat bewegen altijd gezond is, maar door het maken van de trapbeweging worden de beenspieren sterker en wordt de grove motoriek getraind. Ook leert je kind dingen als ruimtelijk inzicht, inschattingsvermogen, is het goed voor het zelfvertrouwen dat het merkt dat het zichzelf kan voortbewegen, en leert het kind sturen.

Een skelter kan overal rijden

Een groot voordeel van een skelter is dat je er alle kanten mee op kunt, letterlijk. Door de dikke banden (waarbij je kunt kiezen uit massieve banden of luchtbanden) heeft de skelter veel grip en vaak zit er goede vering in, waardoor je kind uitstekend in het buurtje rond kan racen, stoepje op, stoepje af. Maar ook off road doet de skelter het prima. Of je nou over een bospad gaat of een zand- of grindweg.

Karretje erachter?

Voor je het weet heeft je kind zijn echte rijbewijs gehaald. Maar voordat dit zo ver is, komt een skelter toch het meest in de buurt bij die auto waar ze zo graag in zouden willen rijden. Hang je er ook nog een karretje achter dan kan het fantasiespel helemaal alle kanten op. Eindeloos zal je kind bezig zijn met het verplaatsen van allerlei attributen. Fantaseren is ook nog eens goed voor die breintjes, want ze worden er socialer, slimmer en creatiever van. Met een toeter erop is het helemaal compleet. Al heb je kans dat je er zelf een beetje tureluurs van wordt.

Vriendjes mogen mee

Het fijne van een skelter is dat je er vaak meer dan één kind blij mee maakt. Met name als er een karretje of een tweede stoeltje bij zit heeft je kind zomaar ineens een heleboel bijrijders. Voor je het weet zit de hele buurt op de skelter. Een uitstekende manier om te leren samen spelen, maar ook om het ijs te breken en nieuwe vriendjes te maken. En allemaal om de beurt een keertje sturen uiteraard!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *