Geplaatst op Geef een reactie

Vijf redenen om vaker met je kind te fietsen

fiets

De verleiding kan soms groot zijn. Het is wat koud buiten, je hebt haast of je hebt gewoon geen zin om de fietsen uit de schuur te halen. Dan maar met je kind in de auto op weg naar school of de supermarkt. Natuurlijk kan de auto soms handig zijn, maar er zijn zoveel redenen om wat vaker de fiets te pakken! Wij zetten er graag een paar voor je op een rij.

1. Goed voor de gezondheid

Veel kinderen spenderen een groot deel van hun dag achter een scherm. Mede hierdoor wordt er steeds minder buiten gespeeld en bewegen kids niet voldoende. Door regelmatig de fiets te pakken, krijgt je kind meer beweging. Dat is gezond voor je kind, maar natuurlijk ook voor jou!

2. Het is duurzaam

Je doucht al wat korter, met overstappen van energie ben je een contract aangegaan met groene stroom en je eet minder vlees. Dan ben je natuurlijk al goed bezig, maar je kunt er nog een schepje bovenop doen door vaker de fiets te nemen. Op deze manier bespaar je bovendien brandstof en dus geld. Daarnaast geef je je kind een goed voorbeeld. Als hij van jongs af aan veel fietst, wordt dit waarschijnlijk een gewoonte voor het leven. Het is ook een mooie kans om je kind over duurzaam leven te leren.

3. Je leert je kind veilig fietsen

Netjes je hand uitsteken, links-rechts-links-kijken en rechts blijven fietsen – er is niemand die jouw kind zo goed kan leren fietsen als jij. Het is dus het beste om zoveel mogelijk van die kans gebruik te maken. Zodra je kind ouder wordt, zal hij of zij waarschijnlijk regelmatig met leeftijdsgenootjes op pad gaan en dan wil je natuurlijk wel dat je kind zich goed aan de verkeersregels weet te houden.

4. Fietsen is leuk

Fietsen is ook gewoon erg leuk voor kinderen. Het is een stukje zelfstandigheid dat ze vanaf jonge leeftijd kunnen verkrijgen. In plaats van inactief in het fiets- of autostoeltje zitten, mag je kind nu zelf sturen. Daar komt veel verantwoordelijkheid bij kijken! Maak het fietsen extra leuk door de leukste fietsroutes voor kinderen te ontdekken of een bestemming te kiezen waar je kind graag heen wil.

5. Het is goedkoper

Het kwam net al een beetje voorbij: fietsen is goedkoper. Niet alleen bespaar je flink op brandstof- of stroomkosten, maar denk aan al het parkeergeld dat je nu voor iets anders kunt gebruiken! Als je veel minder auto rijdt, kan je grote, dure auto wellicht zelfs de deur uit of kunnen jullie met een auto minder toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *