Geplaatst op Geef een reactie

De leukste fietsroutes voor kinderen

fiets

Een dagje er op uit? Fietsen is altijd een goed idee. Zeker met kinderen. Wij selecteerden de leukste fietsroutes die lang genoeg zijn om fietsroute te heten en kort genoeg om de aandacht van je kind vast te houden. Pluspunt: je fietst ook nog eens door prachtige natuur. Bovendien is er van alles te zien of te doen onderweg. 

Door het Corverbos (12 km)

Een lekker lekker korte route die ook voor kleine kinderen goed vol te houden is. Onderweg kom je de aller leukste stopplaatsen tegen zoals het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Gravenland waar een groot speelbos bij is. Ook fiets je langs veel mooie plekjes waar je heerlijk kunt gaan picknicken. En wie weet kom je op deze route nog wel een hert of ree tegen. 

Let op: deze route loopt voor een groot gedeelte door het bos en is daardoor minder geschikt voor bolderkarren en fietskarren. Startpunt: Hilversum

Langs speeltuinen en picknickweiden (17 km)

Nog zo’n route met tig speeltuinen en picknickweiden maar dan ietsje langer is deze tocht in Flevoland. Helemaal top op een warme dag want bij de route komt je langs een breed stuk strand met zwemwater! Ideaal om te gaan lunchen of als het warm genoeg is voor een heerlijke duik of middagje spetteren. Heb je wat ouderen kinderen? Dan is de Bataviawerf een must. Hier worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd. Check wel even de openingstijden. 
Startpunt: Lelystad

Dierenroute door Rotterdam (17 km)

Zijn je kinderen verzot op dieren. Dan moet je deze route in Rotterdam op je programma zetten. Je fietst langs paarden, koeien, een hertenkamp, kinderboerderij en eendenvijver. Ook krijg je de optie om te stoppen bij lekkere eetgelegenheden. En als klap op de vuurpijl zijn is er nog een grote speeltuin met klimkasteel, glijbanen en slingerspul. Als dat geen dag feest is. 
Startpunt: Plaszoom

Sallandse Heuvelrug (22 km)

Nog iets langer maar wel helemaal gericht op kinderen, is deze route door de Sallandse Heuvelrug. Je komt langs een camping met mooie overdekte speeltuin, een natuurmuseum, kinderboerderij en een bakkerij Ondanks dat het geen hele lange route is, heb je wel een dag vullend programma. Startpunt: Nijverdal

Hans en Grietje (26 km)

Wat een leuke route is dit. Wel 26 kilometer maar je komt zoveel leuks tegen dat je bijna zou vergeten om te trappen. De route voert langs Jeugddorp de Glind en je komt langs een pannenkoekenhuis. Liever een zelfgemaakte picknick? Dan zijn er ook speeltuinen, picknicktafels en -plekken genoeg om aan je wensen te voldoen. Niet te hard fietsen op deze route want dan mis je alle bijzondere plekjes!
Startpunt: Barneveld

Belangrijk vooraf

Je leuke dagje laat je natuurlijk niet verpesten door iets als pech. Oké een lekke band kun je niet altijd voorkomen maar een goede check vooraf is natuurlijk wel belangrijk. Is je kind groot genoeg om zelf te fietsen, zorg dan ook dat voor je weg gaat ook de kinderfiets goed nagekeken is. Bedenk daarbij dat je dochter op haar kleine meisjesfiets 16 inch heel wat meer trapbewegingen maakt dan jij op je grote 28 inch fiets en dus veel eerder moe is. Check daarom vooraf ook of de fiets van je zoon of dochter nog wel past. Een goede test is om ze op de fiets te laten zitten en te controleren of ze goed bij de grond kunnen zonder al te gebogen beentjes. Zie je dat een nieuwe iets grotere jongens- of meisjesfiets eigenlijk wel nodig is, dan is dit het moment. Zo hebben ze een fijne fietstocht en hebben ze er na de vakantie ook meteen plezier van. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *