Geplaatst op Geef een reactie

Kies een leuke kinderfietsbel

fiets

Hangen je kids altijd voor de tv, achter de laptop en aan de telefoon? Dan is een alles in 1-pakket een goedkope oplossing. Maar er is nog een goedkope oplossing: stuur je kind wat vaker naar buiten om lekker een rondje te fietsen. Even niet internetten en geen tv kijken, maar wel bellen. Huh? Bellen? Dat mag toch niet op de fiets?

Bellen op de fiets

Bellen op de fiets mag. Niet met je mobieltje natuurlijk, maar wel met een mooie fietsbel. Met een vrolijk gekleurde bel of toeter pimp jij de fiets van je kind en dat moet hij of zij natuurlijk wel even aan alle kinderen in de buurt laten zien. Reden genoeg voor je zoon of dochter om dus weer lekker wat vaker op de fiets naar buiten te gaan.

Waarom is een fietsbel zo belangrijk?

Als je met je kind gaat fietsen, wil je natuurlijk dat je kind zo veilig mogelijk is. Je plaatst reflectoren op de spaken, bevestigt misschien een vlaggetje aan de kinderfiets en/of geeft je kind een helm. Vergeet niet om hem/haar ook een mooie fietsbel te geven. Hiermee kan je kind anderen erop alert maken dat hij/zij eraan komt. Heel belangrijk, vooral voor kinderen die in het verkeer nog wel eens over het hoofd worden gezien.

Leer je kind om te gaan met een fietsbel

Vooral jonge kinderen zijn gek op vrolijke kleuren en geluidjes. Zo’n gloednieuwe prachtige fietsbel is dan ook moeilijk te weerstaan. De kans is groot dat je kind de eerste paar fietstochtjes constant gebruikmaakt van zijn nieuwe aanwinst, en dat is natuurlijk ook niet erg. Leer je kind echter wel voor welke momenten in het verkeer de bel is bedoeld.

Kies een leuke fietsbel

Natuurlijk kun je voor een zwarte of verchroomde standaard fietsbel gaan, maar hier gaat het hart van je kind waarschijnlijk niet sneller van kloppen. Koop een leuke kinderfietsbel die bij de persoonlijkheid past. Meestal geldt: hoe meer kleur, hoe beter. Online zijn zat leuke fietsbellen te vinden die makkelijk aan een kinderfiets te monteren zijn. Laat je kind zelf een mooie bel uitkiezen of doe hem/haar er een cadeau.

Fietsbellen voor iedereen

Er zijn standaard fietsbellen met afbeeldingen van superhelden, schattige dieren of lekker eten, maar je kunt ook meer out-of-the-box denken. Zo zijn er fietsbeltoeters in de leukste vormen en verchroomde claxons. Is je kind een avonturier? Ga dan voor een stoere bel met een kompas erop. Heb je een leuke bel gevonden? Gelukkig hoef je als ouder niet jaloers te worden. De meeste vrolijke fietsbellen kun je ook prima bevestigen aan een fiets voor volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *