Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor een nieuwe fiets voor naar de middelbare school

fiets

Wanneer je kinderen naar de basisschool gaan, dan zal dit de eerste jaren uiteraard onder begeleiding zijn van de ouders. Naarmate ze ouder worden, zullen ze zelf de afstand mogen overbruggen, uiteraard afhankelijk van de afstand en ook de eventuele route die afgelegd moet worden. Wanneer ze na groep 8 naar de middelbare school gaan wordt het vaak een heel ander verhaal. Naast het feit dat ze vaak rond deze leeftijd een enorme groeispurt krijgen, is de afstand die overbrugt moet worden ook ineens vele malen groter. Daarbij komt ook dat ze dagelijks een tas met zware boeken mee moeten slepen, dus een goede stevige fiets van belang is. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we enkele tips voor je.

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe fiets?

Wanneer je kind naar de middelbare school gaat, komt er natuurlijk ontzettend veel op ze af. Niet alleen moeten ze ineens huiswerk maken, maar worden ze ook blootgesteld aan allerlei verschillende andere zaken waartegen ze weerstand moeten kunnen bieden. De veilige omgeving van de basisschool is nu eenmaal niet voor altijd. Zo is het dus naast een fiets ook belangrijk dat je kind goed bereikbaar is. Zo kun je ervoor kiezen je kind een nieuwe telefoon met abonnement te kopen, maar is een oud toestel van jezelf of je partner met een sim only abonnement ook een prima oplossing. Het gaat er namelijk om dat ze bereikbaar zijn. Met een fiets is het een wat ander verhaal. Daarbij is het niet alleen van belang dat ze veilig van A naar B kunnen komen, maar de fiets ook comfortabel zit.

De juiste maat fiets

De juiste maat is ontzettend belangrijk. Het is natuurlijk niet prettig wanneer je niet met je voeten bij de grond kunt. Niet alleen is dit gevaarlijk, maar fietst het ook niet fijn. Gemiddeld genomen ben je 12 jaar wanneer je naar de middelbare school gaat. De fietsmaat die dan vaak wordt gekozen is 26 inch. Dit is een maat die past bij kinderen van tussen de 1.40 en 150 cm. Uiteraard kan het ook zijn dat jouw kind wat langer is en dus een grotere fiets nodig heeft. Het is dus afhankelijk van de lengte van je kind om te bepalen voor welk formaat je uiteindelijk kiest.

Ga je voor nieuw of een tweedehands fiets?

Een nieuwe fiets kan flink in de papieren lopen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat kinderen van die leeftijd niet altijd even zuinig zijn op hun spullen en het nog wel eens kunnen vergeten om de fiets op slot te zetten. Kortom, reden genoeg om te kiezen voor een tweedehands fiets. Helemaal wanneer je deze bij een fietsenmaker haalt, mag je ervan uitgaan dat deze fietsen op alle belangrijke aspecten is gecontroleerd. Vooral de remmen zijn hierin natuurlijk van belang. De keuze voor een tweedehands fiets hoeft dus absoluut niet te betekenen dat je niet over de financiële middelen beschikt, maar kan dus ook gewoon vanuit praktisch oogpunt worden gekozen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *