Geplaatst op Geef een reactie

Tips kopen kinderfiets

fiets

Tips bij het kopen van de perfecte kinderfiets

Wanneer je kindje een nieuwe fiets nodig heeft, kan dat een lastige zoektocht worden. Het aanbod kinderfietsen is enorm. Waarschijnlijk heeft je kleintje een hoop wensen over het uiterlijk van de fiets. Jij wilt natuurlijk bovenal dat de fiets veilig is. Met de volgende tips weet je zeker dat je een geschikte kinderfiets gaat vinden.

Let op de grootte van de fiets

Koop nooit een fiets die te groot is voor je kind. Veel mensen denken dat het verstandig is een fiets op de groei te kopen, maar doe dat absoluut niet. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Stel je bijvoorbeeld voor dat je kindje niet goed bij de pedalen kan. Zorg er daarnaast voor dat het zadel niet te hoog staat. Je kindje moet in eerste instantie plat met zijn voeten op de grond kunnen staan. Dat maakt het wel zo veilig.

Zorg voor goede verlichting

Dit geldt in principe voor iedereen die gaat fietsen, maar vergeet het zeker niet bij je kindje. Kinderen denken hier zelf misschien niet aan, maar het is zeker belangrijk. Je wil niet dat je zoon of dochter gevaar loopt, doordat er geen verlichting op de kinderfiets zit. Voor kleine kinderen zijn batterijlampjes vaak handiger dan een dynamo. Een dynamo maakt het fietsen zwaarder. Hier hebben ze geen last van wanneer ze batterijlampjes gebruiken.

Kies een kinderfiets met het juiste frame

Het frame van de fiets moet stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Kinderen zijn wilder dan volwassenen en zullen iets vaker vallen of kleine ongelukjes hebben. Een stevig frame kan hier prima tegen. Houd er echter wel rekening mee dat het frame niet te zwaar is. Je wilt immers ook niet dat je kind zijn of haar fiets amper overeind krijgt als deze is gevallen.

3 – 3,5 jaar – 10 inch
3 – 4 jaar – 12 inch
3,5 – 5 jaar – 14 inch
4 – 6 jaar – 16 inch
4 – 7 jaar – 18 inch
6 – 8 jaar – 20 inch
8 – 10 jaar – 24 inch
10 – 12 jaar – 26 inch
12 jaar en ouder – 28 inch

Heb vooral plezier

Wanneer je deze tips toepast, weet je zeker dat je kindje een veilige fiets heeft waar hij of zij gemakkelijk op kan fietsen. Zo kan je kleintje genieten van het fietsen en hoef jij je nergens meer druk over te maken. Veel fietsplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *