Geplaatst op Geef een reactie

Spullen vervoeren op de fiets? Een makkie!

fiets

Soms zie je wel eens een foto of filmpje van een handige man die een bijna onmogelijke hoeveelheid spullen achterop de fiets heeft weten te krijgen. Die berg spullen op de bagagedrager is vele malen groter dan de man of de fiets zelf. Dat kan toch niet goed gaan zou je denken, maar op de een of andere manier weet hij er ook nog mee vooruit te komen! Ook al lijkt het soms niet zo praktisch op zo’n wiebelig ding als een fiets, toch kun je er prima spullen op vervoeren. Maar hoe doe je dat nou het handigst?

De ouderwetse bagagedrager

In een bureaucratisch landje als Nederland zou er niet mee wegkomen als je met je fiets en een torenhoge lading de weg op gaat. Toch zie je ook in Nederland veel mensen die spullen vervoeren op de fiets. De meest voor de hand liggende plek om je spullen op te vervoeren is wellicht de bagagedrager. Verreweg de meeste standaard fietsen hebben een bagagedrager. Hier kan je een lading van tussen de 15 en 40 kilo op kwijt. Combineer je de bagagedrager met snelbinders of een spinbinder dan kun je er met gemak flink wat spullen op kwijt. Ook zie je natuurlijk regelmatig dat er ook mensen vervoerd worden op de bagagedrager.

Lekker retro en hip; de voordrager

De fiets met voordrager (én bagagedrager) is nog steeds een erg populaire keuze onder jongeren en kinderen. Best begrijpelijk ook, want niet alleen ziet deze fiets er super hip en vintage uit, je hebt ook nog eens twee plekken om je spullen kwijt te kunnen. Zowel voor als achter kun je met gemak je schooltas en sporttas kwijt. Met een voordrager en bagagedrager heb je altijd genoeg ruimte voor je spullen zodat je zelf je handen goed aan het stuur kunt houden. En een vriend of vriendin rijdt ook zo een stukje mee. 

Handig en romantisch; de fietsmand

De fietsmand is natuurlijk ook zo’n ouderwets, maar eigenlijk zeer praktisch en leuk middel om je spulletjes mee te vervoeren. Doorgaans zit de fietsmand altijd vast aan je fiets, wat hem erg praktisch maakt wanneer je onverwacht iets mee moet nemen, wanneer je geen tas bij je hebt. Of wanneer je spulletjes mee wilt nemen die zich in een tas niet zo goed laten vervoeren, zoals een bosje bloemen of een klein hondje.

Lekker evenwichtig en praktisch; de fietstas

Een andere manier om je spullen te vervoeren op de fiets is in een fietstas. Deze kun je ofwel aan de achterkant of aan de voorkant aan het wiel bevestigen met handige haakjes. De meeste mensen kiezen voor een fietstas aan de achterkant. Fietstassen zijn erg handig wanneer je wat boodschappen wilt vervoeren, of je je rugzak liever niet op je rug draagt tijdens het fietsen. Je kunt dan het beste kiezen voor dubbele fietstassen zodat je het gewicht goed kunt verdelen over beide tassen en aan beide kanten van de fiets, zodat je stabiel op de weg blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *