Geplaatst op Geef een reactie

Een goede fiets voor de middelbare school

fiets

Ze lijken nog zo klein maar ineens is het zover. Er wordt afscheid genomen op de basisschool en na de zomer staat er een nieuw avontuur voor de boeg; de middelbare school. Dat betekent voor veel kinderen dat ze vaak een stuk verder moeten fietsen, en bovendien een goed gevulde schooltas mee moeten zeulen. Een goede nieuwe schoolfiets is dan geen overbodige luxe. Maar waar moet je dan op letten?

Een tas met een brugpieper

Een van de grootste veranderingen wanneer kinderen de overgang maken naar de middelbare school is dat ze ineens een tas vol boeken mee moeten nemen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer de enorme hoeveelheid boeken die je in het pre-digitale tijdperk in je tas moest proppen, maar toch zie je ook tegenwoordig nog wel eens ‘een tas met een brugpieper’ lopen. Bij het kopen van een goede schoolfiets voor de middelbare school is het dan ook belangrijk om te kijken hoe deze tas op de fiets vervoerd kan worden.

Een transportfiets kopen

Nog steeds bovenaan het lijstje van de meeste middelbare scholieren staat de transportfiets. Deze fietsen, zoals de Volare Classic, hebben niet alleen bagagedrager aan de achterkant, maar ook aan de voorkant. Deze voordragers maken het heel makkelijk om die zware boekentas mee te nemen (al zie je er ook geregeld een vriend of vriendin op zitten). Deze fietsen hebben de stoere retro look van vroeger, maar dan met alle gemakken van nu. 

Koop een schoolfiets niet op de groei

Tieners kunnen soms zomaar ineens weer een flinke groeispurt krijgen, maar soms laat die ook nog wel even op zich wachten. Het is misschien verleidelijk om te kiezen voor een iets grotere fiets om de kosten te besparen en niet binnen afzienbare tijd opnieuw een nieuwe fiets te moeten kopen. Maar een te grote fiets is niet alleen heel oncomfortabel om op te fietsen, het kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Je kind moet altijd goed bij de trappers kunnen en makkelijk kunnen op- en afstappen. 

Een praktische fiets voor de middelbare school

Wanneer je kind naar de middelbare school gaat worden andere dingen ineens een stuk belangrijker. Een fiets moet dus, volgens je kind, wel cool of stoer zijn. Maar tegelijkertijd wil jij graag dat hij ook gewoon praktisch is. Een dagelijkse fietstocht van flink wat kilometers vinden ze vaak sowieso al geen pretje, maar op een stoere, maar zwaar fietsende mountainbike is het al helemaal een uitdaging. Stoer natuurlijk, zo’n fiets zonder achterspatbord, tot je met modder op je rug en in je haar in de les moet zitten. In een stad waar fietsen roofgoed zijn ben je misschien geneigd om een oud barrel te kopen, maar als de fiets om de haverklap bij de fietsenmaker staat ben je ook niet blij. Kortom, een praktische fiets heeft de voorkeur. Kies daarom voor een lichte maar stevige fiets, waar je kind comfortabel mee kan fietsen (en die uiteraard ook gewoon cool is).

Veiligheid voor alles

Als ouders wil je graag dat je kind veilig is. Loslaten hoort bij het ouderschap, sterker nog, zonder loslaten leren ze nooit hoe ze moeten fietsen. Maar dat loslaten wordt wel een stuk makkelijker als je weet dat alles tip top in orde is. Je stuurt je kind met een geruster hart op pad als je weet dat alle verlichting het goed doet, je weet dat je kind goed zichtbaar is, er een jas beschermer op zit en een goed slot, zodat ook de fiets zelf veilig staat. Bij het kiezen van een fiets voor je kind dat naar de middelbare school gaat is het dan ook belangrijk om goed te kijken naar de veiligheid van de fiets. 

Met een fiets van Kinderfietsen.com ben je verzekerd van een veilige en kwalitatief goede schoolfiets voor je kind. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *