Geplaatst op Geef een reactie

Sint vieren doe je nu zo

fiets

Of er nu een intocht is of niet, de spanning voor je kinderen voor sint blijft hetzelfde natuurlijk. En geniet jij stiekem van dat moment waarop je even in een gedicht de draak met je familie kunt steken om het daarna met een cadeautje weer ‘goed te maken’? Dat kan nog steeds natuurlijk!

Nee groots gaan we de verjaardag van de goedheilig man niet vieren dit jaar. Maar dat betekent niet dat we niet groots kunnen uitpakken. Met de leukste cadeautjes en het online lezen van gedichten? Hier vind je de beste tips en de beste cadeautjes. 

Als je in de buurt woont

Wonen je ouders of vrienden dicht in de buurt? Dan kun je de cadeautjes natuurlijk gewoon als een echte Sint op de stoep zetten. Wel of niet aanbellen laten we aan jou. Ook met elkaar afspreken om de poort op een bepaald tijdstip open te laten, kan helpen om de spullen veilig bij de achterdeur af te leveren. Daarna ga je met elkaar online en deel je gedichten en pak je cadeautjes uit. Wil je een echte verrassingsavond, dan lever je er ook lekkere dingen als hapjes bij. Leuk om te zien wat iedereen voor elkaar maakt of koopt. 

Cadeautips:

Sparen voor een volgende vakantie? Samen, als het mag, eindelijk weer eens samen shoppen? Voor een te zuinige vriend? Of juist een te gulle? Geef een portemonnee. 

Voor een studiebol, iemand die van reizen houdt, of iemand die steeds alles kwijt is? Voor je opgroeiende tiener die een volgende fase in gaat, voor je partner die nu moet switchen tussen kantoor en thuiswerken? Een kapten and son rugzak is een mooi en fijn cadeau met genoeg stof voor een leuk gedicht. Tip: stop er nog één of meerdere kleine cadeautjes in. Geef het als eerste cadeau met de rest (voor anderen) er in of doe er nog een lief briefje in of een ‘knuffelkaartje’… succes gegarandeerd. 

Iemand die altijd voor anderen zorgt? Voor iemand die nu zijn/haar sport niet kan uitoefenen? Die van festivals houdt? Met een heuptasje geef je ze iets voor nu tijdens het fietsen, skeeleren en iets om straks van te genieten als de festivals er wel weer zijn. Voor je kinderen kunnen heuptasjes fijn zijn om ze een klein flesje handgel en een mondkapje mee te geven zonder dat ze een grote rugzak nodig hebben. 

Als “even” langsbrengen geen optie is

Je kunt je cadeautjes natuurlijk opsturen. Je kan het ook bestellen en direct bij degene thuis laten bezorgen. Zo kun je net als hierboven omschreven, online Sint vieren. Een cadeaubon in plaats is natuurlijk ook een idee. Maak een mooie bon en stuur of breng het cadeau later. Zo kun je toch persoonlijk shoppen. Beide apart vieren en daarna een avondje foto’s met elkaar delen kan ook een optie zijn. 

Cadeautips voor familie en vrienden die je nu moet missen? Een rugzak of reistas zodat ze er klaar voor zijn om een weekendje bij te tanken qua gezelschap zodra het weer kan en ze dus weten hoe erg welkom ze zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *