Geplaatst op Geef een reactie

Meisjesfiets 24 inch


fiets

24 inch meisjesfiets kopen

Je bent op zoek naar een mooie meisjesfiets maar weet niet precies waar je naar moet zoeken. Het is allereerst belangrijk dat je de goede maat fiets voor een kind koopt. Fietsen op een fiets met een te grootte of te kleine maat zorgt ervoor dat kinderen minder comfort zullen ervaren. Bij het zoeken naar fietsen zal je vaak ‘inch’ tegenkomen, dit heeft te maken met de afmetingen van de fiets. Maar wat de afmetingen precies inhouden en welke maat goed is voor jouw kind is de vraag? Na het bepalen van de inch-hoogte is het relevant om verschillende merken en bedrijven te vergelijken voordat je een kinderfiets aanschaft. Vaak zijn er aanbiedingen die ervoor zorgen dat een bedrijf een fiets veel goedkoper aanbiedt. Het is handig om deze aanbiedingen in de gaten te houden.

Hoe bepaal je de inch hoogte?

Bij kinderen wordt een fiets gemeten in inches, bij volwassenen wordt dit gemeten in de framehoogte. De inches van een kinderfietsen worden bepaalt aan de hand van de lengte van het kind en de benen van het kind. Vaak is er ook een indicatie gegeven met betrekking tot de leeftijd van het kind maar de lengte van het kind is een stuk belangrijker. Als een meisje ongeveer 130 centimeter is, dan kan ze het best een fiets van 24 inch rijden. Dit komt overeen met de kledingmaat van 130-142 en met de leeftijd van 8-12 jaar. De inchhoogte kun je dus aan de hand van de lengte, leeftijd en kledingmaat berekenen. Het is handig om alle drie mee te nemen en mocht het veel verschillen vooral uit te gaan van de lengte. Voor een fijne fietservaring is het belangrijk dat het kind goed bij de grond kan en wanneer dit niet mogelijk is, zal het fietsen een stuk lastiger gaan.

Geschikt voor kinderen van 8-12 jaar

Er zijn genoeg leuke fietsen voor meiden te vinden tussen de 8-12 jaar. Vanaf een jaar of 8 tot 12 met dezelfde fiets is al een stuk langer dan de daarvoor mogelijke inchhoogtes. Een meisjesfiets 24 inch is een super handige fiets voor een kind die een eindje moet fietsen naar de basisschool. Tegenwoordig zijn de meeste kinderfietsen ook uitgerust met een mooi slot en goede verlichting. Het is namelijk erg belangrijk dat jouw kind ook goed zichtbaar is in de avond.

De meeste modellen zijn voorzien van een bagagedrager waar ook fietsentassen op gemaakt kunnen worden. Meiden van 8 tot 12 jaar vinden het vaak geweldig om mooie fietstassen op hun fiets te hebben. Ze kunnen dan hun rugzak daarin doen en zonder enige beperking in hun fietsen naar school toe rijden. Nogmaals, het is voornamelijk belangrijk of een kind goed op de fiets kan zitten. Ook al is een kind in de leeftijdscategorie van 8 -12 jaar kan het zijn dat ze geen 24 inch fiets nodig hebben. De lengte van het kind is allesbepalend.

Voor sportief of dagelijks gebruik

Meisjesfiets 24 inch kun je natuurlijk gebruiken om naar school te gaan maar kinderen kunnen ook een fiets nodig hebben voor sportief gebruik. Er zijn namelijk ook genoeg BMX fietsen of mountainbikes te vinden in 24 inch. Dit zorgt ervoor dat kleine meiden ook mee kunnen racen met de stoere jongens en kunnen genieten van een goede fiets. De meeste fietsen voor meiden van 8 tot 12 jaar worden toch nog steeds aangeschaft voor dagelijks gebruik. Voor het fietsen van school naar huis en van huis naar de sportvereniging.

Het is een belangrijk onderdeel van het Nederlandse leven en daarom kunnen veel meiden tussen de 8 en 12 jaar niet meer zonder een goede fiets. Op de leeftijdscategorie van 8 tot 12 is het ook handig dat een fiets voorzien is van goede verlichting. Naar de sportvereniging of naar andere activiteiten fietsen kinderen vaak ’s avonds en dus in het donker. De automobilisten kunnen de kinderen alleen goed zien als ze gebruik maken van goede verlichting. Ook is het steeds belangrijker geworden om een goed slot op een kinderfiets te hebben. De tijd van het openlaten van jouw fietsslot is over dus zorg dat jouw kind ook een goed slot heeft om haar fiets.

De prijs van een meisjesfiets 24 inch

Een kinderfiets is altijd een stuk goedkoper dan een volwassen fiets. Nieuwe meisjesfietsen van 24 inch zijn vaak tussen de €200-300 euro. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweede hands fiets aan te schaffen dan kun je al klaar zijn voor €50/100 euro voor een meisjesfiets. De prijzen zijn relatief laag in vergelijking met volwassen fietsen maar dit komt natuurlijk door de gebruiksduur. Een meisjesfiets van 24 inch kan na een aantal jaar niet meer gebruikt worden omdat het meisje te groot is voor de fiets. Een volwassen fiets kun je natuurlijk meer dan 20 jaar gebruiken wanneer je deze goed onderhoud.

Vergelijken van meisjesfietsen

Bij het kopen van een meisjesfiets is het belangrijk om verschillende merken en bedrijven te vergelijken. Je kunt online veel informatie vinden over meisjesfietsen en kunt vaak ook reviews van andere ouders met kinderen vinden. Door gebruik te maken van de mogelijkheid tot onderzoeken kun je ook gemakkelijker een goede aanbieding vinden. Het testen van de fiets is misschien wel het allerbelangrijkste, daarom is het handig om jouw kind mee te nemen naar de fietsenwinkel wanneer jullie een fiets willen gaan kopen. Voor kinderen gaat het vaak alleen om de kleur of vorm van een fiets maar het is de taak van de ouders om ook te zorgen dat de inchhoogte goed is en het dus een goede fiets is. Zeker wanneer jouw kind dagelijks gaat fietsen op de fiets is het echt belangrijk om een goede fiets uit te zoeken. Je kunt de verschillende fietsen vergelijken aan de hand van: prijs, merk, kwaliteit en inchhoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *