Geplaatst op Geef een reactie

3 tips om fiets gerelateerde gezondheidsproblemen tegen te gaan

fiets

Er zijn tal van gezondheidsproblemen te bedenken, die op kunnen spelen tijdens het fietsen. Dit geldt zowel voor het gebruik van een racefiets of mountainbike, als voor een normale
stadsfiets. In dit artikel geven we drie handige tips om fiets gerelateerde gezondheidsproblemen tegen te gaan. Niet alleen bij volwassenen spelen dergelijke klachten op, ook kinderen kunnen al op jonge leeftijd met verschillende gezondheidsproblemen te maken krijgen. Onder meer hielpijn is hier een goed voorbeeld van!

Tip 1: maak gebruik van zooltjes in schoenen

Een van de mogelijkheden om hielpijn tegen te gaan tijdens het wandelen of fietsen, is het gebruik van een steunzool. De steunzool zorgt voor extra demping in de schoen, waardoor klappen tijdens het sporten kunnen worden opgevangen. Zo neemt de kans op blessures af, doordat de hiel en bijvoorbeeld ook enkel minder belast worden. De steunzooltjes kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen.

Tip 2: zorg dat de fiets het juiste formaat heeft

Fietsen worden in verschillende formaten aangeboden. Wist je dat er zelfs voor volwassenen meerdere formaten zijn? Het verschil zit hierbij voornamelijk in de framehoogte van de fiets. Door voor het juiste formaat fiets te kiezen worden verschillende lichamelijke klachten voorkomen tijdens het bewegen.

Tip 3: de juiste afstelling is essentieel bij kinderfietsen

Naast het juiste formaat fiets, is ook de afstelling hiervan erg belangrijk. Zorg dat het zadel op de juiste hoogte staat, dat het stuur van de fiets goed is ingesteld, enzovoorts. Doordat kinderen razendsnel kunnen groeien, is het belangrijk om regelmatig te controleren of de afstelling van de fiets nog in orde is. Laat je kind rechtop naast de fiets staan en kijk of het zadel op heuphoogte staat. Een fietsenmaker kan je hier eventueel bij helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *