Geplaatst op Geef een reactie

Maak je kind blij met een nieuwe fiets

fiets

Nieuwe kinderfiets

Fietsen leert in Nederland iedereen en dus komt ook de dag dat jouw kind liever niet meer bij je achterop wil zitten maar graag zelf wil fietsen. In dat geval dien je dus een goede fiets aan te schaffen. De keuze in kinderfietsen is enorm, zowel op internet als bij fietsenhandelaren.

Verstelbare kinderfietsen

Bij de aanschaf van een kinderfiets zijn er een aantal punten waarmee je het beste even rekening houdt. Is je kind er zelf bij als je een nieuwe fiets uitzoekt? Dat is erg makkelijk om de juiste maat te bepalen. Als je kind op de fiets zit dient het met de voeten aan de grond te kunnen. Zo niet dan is de fiets te hoog. Kinderen groeien soms snel dus je kunt wel een fiets kiezen die wat te groot is maar veel te groot is niet makkelijk. Een goede kinderfiets is verstelbaar aan het stuur en ook het zadel kan hoger of lager gezet worden indien nodig.

Maattabellen

Als je niet naar een winkel gaat maar de fiets op internet wilt uitkiezen raadpleeg dan de maattabellen die bij de verschillende fietsmaten horen. Hierin staat aangegeven welke maat fiets bij welke leeftijd past. Dit is slechts een gemiddelde want niet ieder kind is natuurlijk even groot en het kan best zijn dat jouw kind niet in de categorie past die bij zijn of haar leeftijd hoort.

Vergelijken van prijzen en modellen

Ben je gebonden aan een bepaald budget? Kijk dan eens op internet naar verschillende aanbieders van kinderfietsen. Je hoeft namelijk niet altijd de hoofdprijs te betalen voor een degelijke fiets. Misschien vindt je kind het erg leuk als de fiets voorzien is van een afbeelding van zijn of haar favoriete tekenfilmfiguur maar bedenk ook dat je deze er zelf op kunt maken of kies voor een accessoire die de fiets compleet maakt. Een mandje waarin je kind tijdens fietstochtjes iets kan meenemen is al erg leuk natuurlijk. Als dit ook nog eens bijpassend is maakt dat het vervoermiddel helemaal af.

Bij webwinkels heb je niet alleen een groot aanbod aan kinderfietsen, ook de prijzen zijn in de regel goed. Kijk en vergelijk daarom eerst goed wat er allemaal is en kies dan pas het model dat je hebben wilt. De fiets wordt thuisbezorgd en je mag deze zelf in elkaar zetten. Ben je niet zo handig daarin? Je krijgt er een handleiding bij en als je er niet uitkomt kun je ook nog altijd bellen of mailen voor meer informatie.

Verzekeren van een kinderfiets

Een aantal webshops biedt je ook de mogelijkheid om de kinderfiets meteen bij aanschaf te laten verzekeren. Dit kun je ook bij je eigen verzekeraar laten doen. Kijk goed wat de mogelijkheden zijn. De meeste verzekeringen dekken hetzelfde maar als je bijvoorbeeld vaak naar het buitenland gaat en de fiets gaat mee kies je het beste een polis waarin dit standaard gedekt wordt. Een fiets verzekeren is overigens wel de moeite waard want de verzekering geldt zowel voor diefstal als beschadiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *