Geplaatst op Geef een reactie

Een kinderfiets kopen wordt kinderspel

fiets

Een kinderfiets kopen

Is je kind op het punt gekomen dat het wil leren fietsen of is het de andere fiets ontgroeit? Dan ga je op zoek naar een nieuwe of tweedehandse waarmee hij of zij weer een paar jaar vooruit kan. Houd bij de aanschaf van een kinderfiets rekening met de volgende zaken.

Ga voor de juiste hoogte

Koop een kinderfiets op de juiste hoogte. Er zijn standaard maattabellen waarin je kunt terugvinden welke maat fiets bij welke leeftijd hoort maar je dient ook rekening te houden met de lengte van je kind. Niet ieder kind is even groot op een bepaalde leeftijd en misschien heeft jouw kind wel net even een andere maat nodig dan de tabel aangeeft. Zelf laten passen is een goede optie maar dit is natuurlijk niet mogelijk als je de fiets via een webwinkel bestelt of als het een verrassing voor je kind is.

Niet te klein en niet te groot

De fiets mag niet te klein zijn maar ook zeker niet te groot. Dit laatste is niet alleen lastig bij het op- en afstappen maar als je kind amper bij de trappers kan fietst dat niet makkelijk en is ook het evenwicht moeilijker te behouden. Je kiest het beste voor een fiets waarvan het stuur en zadel in hoogte verstelbaar zijn. Als je kind groeit kun je hier de fiets op aanpassen.

Veel keuze

Kijk voordat je overgaat tot de aanschaf van een kinderfiets goed rond bij fietsenhandelaars of op internet. Kinderfietsen zijn in zeer verschillende modellen, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Het is voor je kind natuurlijk het leukst als het een fiets krijgt die hij of zij mooi vindt maar houd er ook rekening mee dat het een goede en stevige fiets is. Omdat je kind de fiets toch weer ontgroeit en na een aantal jaar toe is aan een groter model kies je beter niet de allerduurste uit. Op internet vind je vaak veel leuke aanbiedingen waaruit je kunt kiezen en bestellen gaat snel en eenvoudig. Het aanbod aan fietsen is uitgebreid en bestellen doe je veilig. Webwinkels geven je ook de beste prijzen voor goede kinderfietsen. Deze worden snel thuisbezorgd en jij hoeft de fiets alleen nog maar zelf in elkaar te zetten.

Kies ook accessoires

Behalve een fiets dien je beter ook even na te denken of je er bepaalde accessoires bij wilt hebben. Dit kunnen leuke accessoires zijn zoals een mandje, een bijpassende bel of leuke verlichting. Vergeet ook de nuttige accessoires zoals een helm of zijwieltjes niet bij je aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *