Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfietsen voor elke leeftijd

fiets

Kinderfietsen voor elke leeftijd

Wil je voor je kind een fiets kopen maar weet je niet zo goed wat de beste keuze is? Dan is het verstandig eerst even goed rond te kijken wat er allemaal te koop is. Dit kun je uiteraard bij een fietsenhandelaar doen maar ook op internet worden heel veel verschillende fietsen aangeboden, zowel nieuw als tweedehands.

Bepaal de juiste maat

Bij de aankoop van een kinderfiets dien je op bepaalde punten te letten. Ten eerste is het zeer belangrijk dat de hoogte van de fiets voor je kind juist is. Je kunt hiervoor kijken in bepaalde maattabellen waarin staat aangegeven welke maat bij een kind van een bepaalde leeftijd past. Deze tabellen zijn slechts een indicatie want niet ieder kind is natuurlijk even groot. Houd daarom ook rekening met de lengte van je kind (kijk hiervoor bijvoorbeeld naar de kledingmaat). Als je deze twee dingen met elkaar combineert kom je vanzelf bij de juiste maat uit. Kies sowieso voor een fiets waarvan het zadel en het stuur verstelbaar zijn.

Neem je kind mee naar de winkel

Als je naar een fietsenhandelaar gaat kun je je kind ook meenemen zodat je de juiste maat kiest. Houd er rekening mee dat de fiets wel een paar jaar mee dient te gaan maar dat veel te groot niet makkelijk is voor je kind en al zeker niet als het nog leert fietsen. Een goede maatstaf om rekening mee te houden is dat je kind met de voeten aan de grond dient te kunnen als het op het zadel zit. Dit maakt het op- en afstappen ook eenvoudiger.

Kies ook voor leuk

Een nieuwe fiets uitkiezen kun je ook samen met je kind doen. Er zijn veel verschillende modellen in allerlei leuke kleuren en in diverse thema’s verkrijgbaar. Je kunt een keuze maken uit fietsen speciaal voor meisjes of jongens en veel modellen bieden ook de mogelijkheid om er accessoires bij te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mandje, een helm maar ook aan zijwieltjes. Voor kinderen die net leren fietsen bieden deze wieltjes extra stabiliteit. De kleinste modellen worden veelal standaard met zijwieltjes geleverd die je eenvoudig monteert en er af kunt halen als ze niet meer nodig zijn.

Bestellen via internet

Een goede kinderfiets kun je ook op internet bestellen. Er zijn veel webwinkels waar deze aangeboden worden en de keuze is groot. Je kunt kiezen voor gewone fietsen maar vaak hebben ze ook driewielers of skelters in het assortiment zitten. Als je eerst goed vergelijkt op diverse sites wat er allemaal te koop is betaal je ook nooit de hoofdprijs. Een fiets bestellen gaat eenvoudig en deze wordt bij je thuis afgeleverd. Je dient de kinderfiets na levering wel zelf te monteren maar dat is niet zo moeilijk. De handleiding zit erbij en je kunt deze ook altijd nog terugvinden op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *