Geplaatst op Geef een reactie

Kies de juiste kinderfiets

fiets

Koop de juiste kinderfiets

Ben je op zoek naar de juiste fiets voor je kind? Gewoon omdat de oude fiets te klein geworden is of misschien als verjaardagscadeau? Kijk dan eerst goed rond wat er allemaal te koop is voordat je de keuze maakt.

Waar koop je een goede kinderfiets?

Kinderfietsen kun je op veel plaatsen kopen. Je kunt ervoor naar een fietsenhandelaar gaan. Groot voordeel is dat je dan je kind meeneemt en zo de juiste maat kunt uitkiezen. Kinderfietsen zijn ook vaak tweedehands te koop. Dat is ook lang geen gek idee want kinderen worden groter en groeien er ook uit. Zoek je een goede fiets waarmee je kind dagelijks naar school gaat maar wil je er niet de hoofdprijs voor betalen? Kijk dan ook eens goed rond op internet. Er zijn veel webwinkels die kinderfietsen in werkelijk alle soorten, maten en prijzen aanbieden.

Bestellen via internet

Als je een kinderfiets bestelt bij een webwinkel dien je deze veelal zelf in elkaar te zetten. Dit is op zich geen moeilijke klus. Voor de verschillende fietsen worden handleidingen meegeleverd maar kun je ze ook terugvinden op internet. Bestellen bij een webshop gaat vaak eenvoudig en je kunt eerst verschillende modellen vergelijken zodat je nooit de hoogste prijs betaalt. Kijk goed wat je wilt hebben en maak dan pas je keuze. De meeste modellen zijn uit voorraad leverbaar zodat je ook binnen een paar dagen de fiets al in huis hebt.

Verschillen tussen kinderfietsen

Niet alleen de maat van een kinderfiets verschilt. Er zijn ook verschillende modellen voor jongens en meisjes verkrijgbaar. Iedere ouder snapt ook wel dat een jongen liever een stoere fiets heeft terwijl veel meisjes voor roze zullen kiezen. Is je kind nog te klein voor een echte fiets? Dan kun je ook een loopfiets of driewieler aanschaffen.

Kies de juiste maat

Kinderfietsen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een te kleine fiets is niet makkelijk maar eentje die te hoog is voor je kind ook niet. Houd er rekening mee dat je kind wel meer jaren met de fiets dient te doen. Kies daarom voor een fiets waarvan je het stuur en het zadel hoger kunt zetten als je kind groeit.

Kies voor goede accessoires

Accessoires voor een fiets kunnen noodzakelijke onderdelen zijn zoals bijvoorbeeld zijwieltjes voor als je kind nog leert fietsen. De kleinste modellen kinderfietsen worden standaard geleverd met zijwieltjes. Dit zijn fietsen voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Denk bij de aanschaf van een kinderfiets ook aan zaken zoals een helm of een leuke mand of bel om de fiets compleet te maken.

Maattabel

Een meisjesfiets koop je in de juiste maat door de tabel te raadplegen die veel winkels gebruiken. Daarin kun je terugvinden welke maat bij welke leeftijd hoort. Nu is niet ieder kind even groot dus het is ook goed mogelijk dat je kind een andere maat nodig heeft dan die bij zijn of haar leeftijd hoort. Kijk daarom ook altijd naar de lengte van je kind als je een fiets wilt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *