Geplaatst op Geef een reactie

Jongenfiets 24 inch

fiets

Een jongen is in zijn jeugd vaak gek op buiten zijn en op fietsen. Voor iedere jongen is het daarom een wens om een stoere goede fiets te hebben die ook nog eens goed past. Het is voor ouders vaak vooral de prijs die hen tegenhoudt. Maar zelfs een nieuwe jongensfiets 24 inch wordt steeds betaalbaarder en is misschien wel een goed cadeau voor jouw zoon zijn verjaardag of een andere belangrijke gebeurtenis.

Een fiets voor naar school of in het bos

Veel jongens van een jaar of 8 -12 vinden het heerlijk om te fietsen. Vrijwel ieder kind gaat op de fiets naar school en dit is dan ook meestal het hoofddoel van het aanschaffen van een kinderfiets. Het is daarom belangrijk dat de kinderfiets voorzien is van goede verlichting zodat ook ’s avonds en in de winter ’s morgens jouw kind goed gezien kan worden. Daarnaast is een goed slot ook handig zeker wanneer kinderen ook naar een sportvereniging of een andere openbare plek gaan. Maar steeds meer jongens tussen de 8 en 12 jaar vinden het ook gaaf om in het bos te racen. Hiervoor heb je natuurlijk ook jongensfietsen van 24 inch, maar dan in een stoerdere mountainbike versie. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw kind een fiets nodig heeft voor zijn of haar sport zoals BMX of veldrijden. Bij iedere soort fiets is het belangrijk dat de hoogte van de fiets goed is.

Scoor een fiets in de sale

Als je precies op het goede moment een fiets gaat kopen dan kun je vaak mooie kortingen scoren. Het is een sport voor veel ouders om goede aanbiedingen mee te pakken, zo ook bij fietsen. Een jongensfiets van 24 inch kan namelijk soms nogal duur zijn maar in de sale is de prijs echt geen nadeel meer. Je kunt bijvoorbeeld een jongensfiets kopen voor €250, dit is een normale prijs. De normale prijs van een nieuwe fiets voor jongens ligt rond de 200-300 euro. Maar wanneer er sale is dan kun je makkelijk een nieuwe fiets scoren voor 150 euro. Vooral in het voorjaar en in het najaar zijn er veel merken en fietsenzaken die kortingen geven op kinderfietsen. Mocht je toch niet kunnen scoren in de sale is het ook altijd mogelijk om een tweede hands jongensfiets te kopen. Het is daarbij wel handig om een expert mee te nemen zodat je geen dingen over het hoofd kunt zien. Een mooie tweede hands jongensfiets kun je ook kopen voor zo’n 50-80 euro.

De hoogte van een fiets bepalen

De hoogte van een fiets bepalen is heel belangrijk. Veel ouders bepalen gewoon welke fiets hun kind krijgt aan de hand van de leeftijd. Maar mocht je echt naar een deskundige gaan dan zal deze altijd aanraden om voornamelijk naar de lengte van het kind te kijken. Niet alle kinderen zijn namelijk precies de lengte die ze horen te zijn. Het is voor ieder kind verschillend wat de lengte is bij een kind van 8,9,10,11 of 12 jaar. Een 24 inch fiets is officieel gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar maar dit hoeft natuurlijk absoluut niet precies zo te zijn. Voor kinderen van 8 jaar kan de fiets nog veel te groot zijn en voor kinderen van 10 jaar kan het zijn dat de fiets al lang te klein is. Mocht je twijfelen over de hoogte van een fiets voor jouw kind, is het altijd aan te raden langs een deskundige te gaan.

Zorg dat je meerdere merken vergelijkt

Het kopen van een jongensfiets is niet zomaar een aankoop maar je hoopt dat jouw kind er een tijdje mee kan doen. Het is daarom handig om meerdere merken en bedrijven met elkaar te vergelijken. Je kunt de verschillende fietsen vergelijken aan de hand van: prijs, merk, kwaliteit en inchhoogte. Als je kiest voor een tweede hands fiets is het handig om helemaal langs te komen en de fiets zelf op te gaan halen. Je kunt dan zelf kijken waar de fiets vandaan komt en of het allemaal wel zuivere koek is. Soms biedt het ene bedrijf veel meer service en het andere bedrijf is een stuk goedkoper, het is een eigen keuze. De keuze die je maakt hangt af van het budget dat je hebt en de eisen voor een jongensfiets. Het is altijd aan te raden om te oriënteren en meerdere bedrijven mee te nemen in de overweging. Je kunt altijd samen met jouw kind bij een bedrijf of merk langs gaan en op zoek gaan naar de mogelijkheden voor hem.

Toevoegingen aan een kinderfiets

Er zijn vaak meerdere toevoegingen te kiezen als je gaat voor een nieuwe fiets. Allereerst kun je zelf de hoogte bepalen en het zadel dat je in de fiets wilt hebben. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden die je zelf kunt toevoegen of weg laten. Een voorbeeld zijn versnellingen, vaak worden er bij kinderfietsen geen standaard versnellingen ingebouwd. Toch zie je dit steeds vaker gebeuren omdat kinderen ver moeten fietsen of omdat kinderen veel tegenwind hebben. Een stoer rek op de voorkant van de jongensfiets is ook een optie. Hier kan jouw kind makkelijk zijn tas op neerzetten of andere spullen mee verplaatsen.

Een fiets die tegen een stootje kan

Bij het vergelijken van fietsen is het handig om meerdere beoordelingen te lezen en die ook ten harte te nemen. Vooral bij jongens is het belangrijk dat de fiets tegen een stootje kan. Vaak rijden jongens over heuvels en mochten ze in het bos gaan fietsen dan zal de fiets ook wel wat te voortduren krijgen. Ook kan het natuurlijk zijn dat jouw kind valt en dus de fiets beschadigd. Dat hoort en nou eenmaal bij maar het is niet de bedoeling dat de fiets meteen kapot is. In onze webshop kun je jongensfietsen vinden die tegen een stootje kunnen. Bovendien zijn al onze fietsen gunstig geprijsd. Zo koop jij een degelijke jongensfiets die ook nog eens goed voor je portemonnee is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *