Geplaatst op Geef een reactie

Je eerste jongensfiets, een onvergetelijk verjaardagscadeau

fiets

Jongensfiets als verjaardagscadeau

Waarschijnlijk kun je het je zelf nog goed herinneren, de eerste echte fiets die je als kleine jongen kreeg. De meeste kinderen kunnen een fiets als verjaardagscadeau enorm waarderen. Het is een van de eerste stappen naar zelfstandigheid: zelf bepalen waar je naar toe gaat, zelf de route bepalen, zelf weten hoe hard je gaat en zelf de grenzen opzoeken van wat je allemaal durft. Er is een grote diversiteit aan jongensfietsen. Die enorme keuze begint vooral bij de jongensfiets 20 inch. Is je zoon een sportieve robbedoes, een crossfanaat of een kleine snelheidsduivel? Je vindt zeker weten de meest geschikte fiets voor hem.

Klassieke jongensfiets

Is je zoon een stoere jongen die graag op de fiets zit, goed voor de dag wil komen en waarde hecht aan kwaliteit? Dan kun je hem het beste een klassieke jongensfiets geven. Deze fietsen hebben een uitstekende bouwkwaliteit en zijn extra sterk. De meeste van deze fietsen zijn zwart, blauw, grijs of groen van kleur, maar ook de kleuren rood en oranje kunnen jongens waarderen. Ook voor jongens zijn er leuke fiets accessoires verkrijgbaar om hun fiets te verfraaien, zoals een politie sirene met microfoon. Daarnaast is er spaakwiel ledverlichting verkrijgbaar en zijn er stoere fietswiel covers met allerlei afbeeldingen waardoor de fiets een robuuste en stoere uitstraling krijgt.

Racefiets

Wanneer je zoon het leuk vindt om hard te fietsen en lange afstanden af te leggen dan is de kinderracefiets echt iets voor hem. Kenmerkend zijn de dunne banden die de rolweerstand verkleinen. Uiteraard heeft de kinderracefiets ook versnellingen. De hoeveelheid versnellingen varieert per fiets en kun je dus zelf bepalen.

BMX crossfiets

BMX staat voor Bicycle Motor Cross en deze fietsen zijn bedoeld voor jongens die veel op de crossbaan te vinden zijn, van freestyle fietsen houden en hun vetste tricks willen showen. Het frame en de wielen van de crossfiets zijn kleiner dan die van een normale jongensfiets. Crossfietsen zijn zeer licht en stevig waardoor ze zeer wendbaar zijn. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor tricks en trucjes. Het zadel zit heel laag en aan de zijkanten van de wielen zitten voetsteunen. De BMX crossfiets is speciaal gemaakt om mee te sporten en te stunten en voldoet dus niet aan de veiligheidsvereisten om deel te mogen nemen aan het verkeer. Zo zit er geen verlichting op en ontbreekt ook een fietsbel. Het is dus niet verstandig met deze fietsen op straat te rijden. Er zijn speciale crossbanen waar kinderen hun kunsten naar hartenlust kunnen vertonen.

Mountainbike jongensfiets 20 inch

Voor de kleinste terreinfietsers zijn er verschillende mountainbikes verkrijgbaar. Ook deze fietsen hebben lichte frames en daarnaast een duurzame constructie. Er zitten meestal noppenbanden onder en ze hebben kwaliteitsonderdelen die verstelbaar zijn. Hierdoor kunnen deze fietsen met het kind meegroeien. Voor avontuurlijke kinderen is het vooral belangrijk dat ze met een solide mountainbike op pad gaan om nieuwe terreinen te verkennen.

Cruiserfietsen

Wanneer je dichtbij het strand woont is je zoon misschien erg enthousiast over een zogeheten ‘beach cruiser’. Deze cruiserfietsen hebben brede en lage handgrepen, een rechte stoel en brede banden. Het zijn zeer comfortabele fietsen, bijvoorbeeld voor het rijden over het strand, vandaar de naam ‘beach cruiser’. Maar ook buiten de stranden is de cruiser een gewilde kinderfiets. Cruiserfietsen hebben een robuuste uitstraling, een verend zadel en kunnen wel tegen een stootje. Je kind kan er zowel in de stad als op onverharde wegen comfortabel op fietsen.

Fiets veiligheid producten

Welk type jongensfiets 20 inch je ook kiest, het is erg belangrijk dat je zoon veilig fietst. Per fietstype zijn er verschillende veiligheidsproducten te koop. Het gebruik van een fietshelm is op ieder type kinderfiets van toepassing. Alhoewel het dragen van een helm in Nederland niet verplicht maar vrijwillig is, wordt kinderen toch regelmatig aangeraden altijd een fietshelm te dragen. Voor het fietsen op een racefiets, crossfiets en mountainbike zijn aanvullende veiligheidsproducten te koop die bedoeld zijn om de polsen, ellenbogen, armen, knieën en schenen te beschermen. Ook is het in sommige gevallen verstandig om de rug en borst te beschermen tijdens het fietsen.

Verantwoord fietsen

Naast veilig fietsen is ook verantwoord fietsen heel belangrijk. Wanneer je zoon op zijn fiets deelneemt aan het verkeer zorg dan dat zijn fietsverlichting goed werkt, dat hij een bel op zijn fiets heeft en de verkeersregels kent. Verder is het verstandig reflectoren op zijn fiets te plaatsen zodat hij voor anderen in het verkeer goed zichtbaar is. Wanneer jij alle voorzorgsmaatregelen neemt kan je zoon onbezorgd van zijn fiets genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *