Geplaatst op Geef een reactie

Het is zover! Op schoolkamp met een nieuwe fiets! 

fiets

Het allereerste schoolkamp is voor je kind een groot avontuur. Kampvuur, spelletje doen in de bossen, droppins, trektochten, wat er ook op het programma staat voor je kind is het schoolkamp het hoogtepunt uit groep acht. Wie heeft er niet herinneringen aan zijn of haar eerste schoolkamp? Een goede voorbereiding is alles, daarbij hoort uiteraard een goede fiets. 

Groeispurt in groep 8 

Heeft jouw kind een fiets die eigenlijk te klein is? Dan is het tijd voor een nieuwe. Zo’n eerste schoolkamp is een mooie moment. Veel kinderen maken in groep 8 een groeispurt door waardoor de huidige fiets te klein wordt. Daarbij moet je kind na de zomervakantie naar de middelbare school, een waardoor het een ideale tijd is om een nieuwe fiets te kopen voor je kind. Zo kan je kind de fiets alvast uittesten voordat hij elke dag gebruikt wordt voor naar school. 

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe fiets? 

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je een nieuwe fiets koopt voor een kind wat binnenkort naar de middelbare school gaat. Het belangrijkste is uiteraard de maat. Daarnaast kan je kiezen of je gaat voor een spiksplinternieuwe of een tweedehandsfiets. Ook zijn er allerlei soorten fietsen: een stadfiets, racefiets, omafiets, sportfiets, elektrische fiets of mountainbike bijvoorbeeld. Voor kinderen die lange afstanden moeten fietsen wordt de elektrische fiets steeds populairder. 

De juiste maat bepalen 

Wanneer je kind twaalf wordt zijn er twee maatopties. Je kan kiezen voor een 26 inch fiets, dat past bij kinderen die de kledingmaat 140-152 dragen en ongeveer 1.45 lang zijn, maar je kind kan al een stuk groter zijn dan 1.45. Wanneer dat zo is kan je het beste voor een 28 inch fiets kiezen, dat is een maat voor volwassenen. In dat geval hoef je de komende jaren geen nieuwe fiets meer te kopen vanwege de maat. Alleen wanneer de fiets is verouderd is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Koop je een 28 inch fiets dan loont het om een nieuwe te kiezen, je kan er immers jaren mee. Zit dat er niet in dan zijn er tweedehands ook volop opties. 

En dan de accessoires

Is er eenmaal een keus voor een fiets gemaakt, dan moet je niet vergeten een slot te kopen. Of je nu in een dorp of in een stad woont, helaas is een slot nodig. Op klaarlichte dag worden fietsen gestolen. Daarom is het aanschaffen van een goed slot zeker nodig. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de fietsverlichting in orde is. Als je kind in het donker op de fiets naar de middelbare school gaat is dat erg belangrijk. Ook op schoolkamp wordt er soms in het donker gefietst, dus check altijd de fietsverlichting van de fiets. 

Luister naar je kind 

Laat je kind samen met jou bepalen wat voor fiets het uiteindelijk wordt. Denk aan kleurkeuze en type fiets. Wanneer je kind voor het eerst naar schoolkamp of de middelbare school gaat is het fijn voor het zelfvertrouwen dat de fiets naar zijn of haar zin is. Sowieso moet een fiets altijd naar de zin zijn van degene die erop fietst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *