Geplaatst op Geef een reactie

Goedkope kinderfietsen

fiets

Goedkope kinderfiets kopen

Kinderen zijn dure kostgangers; het is niet voor niets dat goedkope kinderfietsen zo gewild zijn. Kinderen groeien namelijk als kool en dat is maar goed ook. Bovendien is er niets zo veranderlijk als de smaak van een kind waardoor ze als een speer door hun spullen heengaan. Die leuke prinsessenjurken van je dochtertje of Cars autootjes van je zoon zullen op een gegeven moment genadeloos worden weggegooid omdat er een nieuwe fase in het leven van je kind is aangebroken. Jouw kind wordt groter en dan wil het geen ‘kinderachtige’ fiets meer hebben. Dat is erg aandoenlijk maar tegelijkertijd jaagt het jou als ouder op hoge kosten. Wanneer jouw kleintje dan ook die ‘babyfiets’ afdankt mag jij je portemonnee trekken voor een nieuwe fiets. Een goedkoop model is dan wel zo fijn.

Maak van goedkoop geen duurkoop

In je hang naar besparen op de kosten van een kinderfiets is het gemakkelijk om blunders te maken. Het is namelijk een verkeerde veronderstelling dat je naar de eerste de beste ramsjwinkel gaat om daar een kinderfietsje te kopen. De kans is groot dat dit fietsje in een Aziatisch land is gebouwd waar niet echt rekening is gehouden met de Nederlandse kwaliteitseisen die bij een dergelijk product komen kijken. Jij zal dan ook goed moeten kijken naar de herkomst van een fiets. Is die dubieus, dan is de kans groot dat je een miskoop doet. Een dergelijke fiets is niet goedkoop maar duurkoop; in de tijd tussen de aanschaf en het moment waarop jouw kindje de fiets is ontgroeid zal een langere tijd zitten dan je denkt. Is een kinderfietsje tussentijds uit elkaar gevallen dan zal je alsnog een andere fiets moeten aanschaffen. Een dure grap.

Goedkope duurzame fietsen

Koop je een goedkope kinderfiets, dan zal je dus moeten kijken bij die groep kinderfietsen die in het onder-segment vallen. Het zijn de kinderfietsen van een B-merk die wel voldoen aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse markt maar die niet een dure merknaam hebben. Deze fietsen koop je van een merk zoals Volare of Yippee. Het zijn de fietsen die je naast in de winkel ook in de bouwmarkt of in de speelgoedwinkel kan aanschaffen. De prijs van een dergelijke kinderfiets ligt bij een model van 20 inch rond de 230 euro. Een kleiner model van 12 inch kost je vanaf 140 euro. Een nette prijs wanneer je bedenkt dat een dergelijke fiets nog niet zo netjes op de standaard wordt neergezet door je kind.

Net als papa of mama

Bij kinderen komt vanaf een jaar of 6 het besef dat ze net zoals hun papa of mama willen zijn. Dat is het moment waarop de kinderfietsen geheel anders worden. Je koopt een model wat meer lijkt op dat van de ouders, maar de materialen zijn nog altijd afgestemd op je kindje. De modellen van de meeste goedkope kinderfietsen lijken al wat op dat van de ouders, dus het is zaak dat je ook dan kijkt naar de kwaliteit en de uitvoering. Kijk voor een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dat is iets waar je niet op moet bezuinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *