Geplaatst op Geef een reactie

Fietsen op een 14 inch fiets

fiets

14 inch kinderfiets

Wie op zoek gaat naar een mooie 14 inch kinderfiets, doet er verstandig aan om eens goed na te denken waaraan deze fiets moet voldoen. Is de fiets bestemd voor een jongen of een meisje? Zal de fiets elke dag gebruikt worden of slechts enkele malen per week?

Is het de bedoeling dat jouw kindje op deze fiets gaat leren fietsen? Schaf dan ook bijbehorende zijwieltjes aan voor deze fiets. In het begin zal jouw kindje het nog lastig genoeg vinden om zijn of haar evenwicht te bewaren op de nieuwe fiets. Dan zijn zijwieltjes een handig hulpmiddel daarbij, uiteraard ook voor de veiligheid van je kindje.

Aandachtspuntjes bij de aanschaf van een 14 inch fiets

Wat handig is om naar te kijken voor de aanschaf van een nieuwe 14 inch fiets, is de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van de fiets te kunnen verstellen. Als dit niet zo is, dan kan jouw kindje slechts een beperkte tijd gebruik maken van de 14 inch fiets. Want voordat je er erg in hebt, is jouw kindje er al weer uitgegroeid. Het is daarom verstandig om een 14 inch fiets te kopen, waarbij je het zadel en het stuur kunt verstellen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en hiervoor hoef je niet speciaal naar een fietsenwinkel of fietsenmaker te gaan. Bedenk wel dat je af en toe even moet controleren of alles nog stevig vast zit en de fiets zodoende veilig is.

Om voor jouw kindje een mooie 14 inch fiets te kopen, is het verstandig om samen met jouw kindje naar deze fietsen te gaan kijken. Misschien heeft de ene fietsenwebshop wel precies de stoere crossfiets waar jouw zoontje van droomt of het lieve roze fietsje waar jouw dochter van droomt. Betrek je kindje bij de aanschaf van zijn of haar nieuwe 14 inch fiets, dan weet je zeker dat je aan zijn of haar wensen voldoet.

Wat als je kindje al een beetje kan fietsen?

Wat als jouw kindje al een beetje kan fietsen? Als dit zo is, dan hoef je geen zijwieltjes meer aan te schaffen bij de aankoop van de 14 inch fiets. Wat wel een optie is, is om dan een helm voor uw kindje aan te schaffen. Mochten ze lelijk ten val komen, dan is in ieder geval het hoofdje goed beschermd. Er zijn heel veel verschillende fietshelmen voor kinderen te koop; dus er zal er wellicht eentje tussen zitten die jouw kindje zal aanspreken. Leg goed uit aan jouw kindje dat het niet perse zijn of haar schuld hoeft te zijn als er een ongeluk(je) gebeurt, want soms letten andere mensen in het verkeer ook niet goed op en zien zij jouw kindje niet.

Veiligheid

Een andere tip is de aanschaf van een goede zichtbare vlag op de fiets. Dit maakt jouw kindje net wat meer zichtbaar voor de mede weggebruikers.
Verder kan je voor jouw kindje nog een goed slot aanschaffen, want een mooi klein kinderfietsje wordt ook gewoon gestolen als het ergens onbewaakt geparkeerd staat. Zelfs bij mensen uit de tuin worden fietsen ontvreemd, dus wees hier alert op.

Als je je kindje helemaal in de watten wilt leggen, dan schaf je bij de 14 inch fiets nog een mooie fietstas of fietsmand aan, bijpassend bij de fiets uiteraard. Een grappige afwijkende bel valt ook altijd in de smaak bij de kinderen en sommige kinderen vinden het geweldig om met een toeter op hun fietsje te fietsen. Niet iedereen is hier wild van, maar ach, zolang de toeter niet non stop gebruikt wordt, moet het wel kunnen.

Zelfstandigheid

Het leuke van de aanschaf van een nieuwe 14 inch fiets, is dat jij samen met jouw kindje nu ook ergens anders kunt gaan fietsen. De fiets kan mee op vakantie of mee naar familie, je hoeft niet perse meer de auto te pakken of jouw kind in een fietszitje te hijsen. Jouw kindje kan zelfstandig naast of liefst voor je uit fietsen. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor jou en jouw kindje open, waarbij jouw kindje het als zeer positief zal ervaren om zelf te kunnen fietsen. Niet meer bij pap of mam achterop, of bij de grote zus of broer, maar gewoon zelf op de eigen fiets: supercool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *