Geplaatst op Geef een reactie

Een stoere jongensfiets voor elke leeftijd

fiets

Een stoere jongensfiets

Nederland is een echt fietsland; het is dan ook niet verwonderlijk dat jij voor jouw zoon zo rond zijn tweede verjaardag een eerste jongensfiets koopt. De verjaardag van je kind markeert namelijk een nieuwe fase in het leven van je kind. Een kindje van twee jaar krijgt vaak een fiets, om de simpele reden dat het vanaf die leeftijd meer buiten gaat spelen. Een jongetje van die leeftijd geef je een stoere fiets waarmee het kan spelen en ravotten zonder dat er al teveel dure zaken aan kapot kunnen gaan. Vanaf dat moment gaat er een nieuwe wereld open. Zo om de twee jaar is je kind toe aan een nieuwe fiets en dat eindigt zo rond het moment dat jouw (klein)zoon naar het voortgezet onderwijs toe gaat. Dat is het moment waarin jongens zo’n beetje zijn uitgegroeid. Met een jaar of 16 is jouw kind uitgegroeid en heeft het waarschijnlijk een 26 of 28 inch fiets nodig om zich goed te vervoeren.

Waar let je op

Ga je een fiets voor je (klein)zoon kopen, dan is het zaak dat jij je een aantal dingen goed realiseert. We hebben een kleine checklist voor je opgesteld die jou van dienst kan zijn.

  • Koop een fiets die bij je kind past. We hebben het dan niet alleen over de print die op de fiets staat, maar meer over de afmeting van de fiets. Kijk voordat je een fiets gaat kopen eerst op het internet naar de maten die er zijn in de categorie jongensfietsen. Daar staat vaak een leeftijdsaanduiding bij en een aanduiding in kledingmaten. Dat hoeft nog weinig te zeggen maar het is een leidraad voor jou bij de aanschaf.
  • Doe de voetentest. Een kind wil zich veilig voelen wanneer het gaat fietsen. Het is dan ook zaak dat je kind met een gestrekt been bij de onderste trapper kan komen. Met de schoenneus kan het dan aan de grond komen wanneer er sprake is van een noodstop.
  • Pas een fiets in de winkel. Kleding voor je kind laat je eerst passen voordat je het aanschaft; met een fiets is dat niet anders. Laat je kind eerst in de winkel op een fiets zitten en een klein stukje rijden voordat je tot aanschaf overgaat. Zo weet je zeker dat de fiets niet te groot of te klein is.
  • Laat je niet verleiden tot nutteloze onderdelen. Een fiets is al vanaf 10 inch verkrijgbaar met – je gelooft het niet – handremmen. Jij zal je echter goed moeten bedenken of je dat wel wil. In een normale situatie rijdt een kind alleen over een vlakke weg waarbij het prima met de terugtraprem kan stoppen. Woon je in een heuvelachtig gebied, dan is een handrem juist weer wel handig. In andere gevallen zit deze alleen maar in de weg.
  • Voorzie een fiets van de juiste onderdelen. De fiets van een peuter moet aan andere eisen voldoen dan de fiets van een scholier. Kijk dan ook naar de juiste accessoires zoals een bagagerek voorop wanneer er een schooltas meegenomen moet worden. Een goed slot is sowieso een vereiste.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *