Geplaatst op Geef een reactie

Een meisjesfiets voor jouw dochter

fiets

Een meisjesfiets voor jouw dochter

Op zoek naar een mooie meisjesfiets? Je kent het gezegde; kleine meisjes worden groot en in ons land hoort daar vanaf de tweede verjaardag een meisjesfiets bij. Zo’n fiets is een waardevol cadeau en ieder kind zal het dan ook met gejuich ontvangen. Jij bereidt je kind op deze manier voor op het verkeer in ons land, want Nederland is een echt fietsland. Je komt ook aan het begin van een reeks kostenposten te staan. Zo’n fiets voor jouw prinsesje is namelijk een behoorlijke aanschaf en je wil natuurlijk niet gaan beknibbelen op die eerste fiets van jouw kind

De juiste fiets voor elke leeftijd

Ga je een kinderfiets kopen voor jouw kind, dan kom je er al snel achter dat er diverse soorten en maten kinderfietsen zijn. Je doet er dan ook goed aan om te kijken voordat je een fiets koopt welke maat je nodig zal gaan hebben. Die maten worden berekend aan het aantal inch van het wiel. De kleinste maat is 10 inch en dat is een maat die je nodig hebt voor een meisje vanaf 2 jaar. Het loopt door tot een fiets van 28 inch die geschikt is voor een jongedame vanaf 12 jaar.

Meisjes zijn wat sneller uitgegroeid dan jongens, dus ze zitten sneller aan die fietsmaat dan een jongen. Leeftijdsaanduidingen die je op het internet aantreft zijn over het algemeen een indicatie. Dat houdt in dat ze uitgaan van het ‘gemiddelde kind’. Omdat jouw kind waarschijnlijk niet gemiddeld is, zal je goed moeten meten welke fiets bij jouw dochter past. Een bezoekje aan de fietsenwinkel om dat te meten is handiger dan een fiets die online wordt besteld en naderhand te groot of juist te klein blijkt te zijn. Dat is een dure miskoop.

Wat mag je van een meidenfiets verwachten

Dat eerste fietsje wat jij voor een peuter koopt is eigenlijk een soort speelgoed. Het is een fietsje wat je met een duwstang voortduwt terwijl jouw kindje erop zit. De bandjes zijn enorm klein en de velg is doorgaans nog van kunststof gemaakt. Dit soort fietsjes is niet geschikt voor gebruik in het verkeer. Daarna loopt het echter al snel op, totdat jouw dochter groot is en naar het voortgezet onderwijs gaat. Er worden dan ook andere eisen gesteld aan de diverse meidenfietsen. Een fiets die vooral wordt gebruikt bij het spelen hoeft nog geen kwetsbare handremmen te hebben.

Ook hoeft er nog geen slot op te zitten. Pas wanneer jouw dochter haar fiets onbeheerd achterlaat wanneer ze ergens heen gaat is een fietsslot noodzakelijk. Gaat je dochter grote afstanden rijden naar school, dan is het belangrijk dat er een goed werkende verlichting en deugdelijke handremmen op zitten. De eisen die je eraan stelt zullen dus veranderen door de jaren heen, maar één ding geldt over het algemeen met een meisjesfiets; het is een fiets die vooral gemaakt is om jouw jongedame extra te laten stralen. Dress to impress is iets wat ook opgaat bij de fiets van jouw (klein)dochter. Schoonheid en praktisch gaan naadloos samen dus weet wat je koopt bij zo’n fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *