Geplaatst op Geef een reactie

Een kinderfiets 10 inch kopen

fiets

Een 10 inch kinderfiets kopen

Ga je een kinderfiets 10 inch kopen, dan kom je terecht in de wonderlijke wereld van jouw kind. Je komt terecht in een wereld waar prinsessen en superhelden de belevingswereld van jouw kleintje bepalen. Jongens zullen dwepen met Cars en Spiderman, terwijl meisjes in een prinsessenjurkje dansen op de muziek van hun favoriete Disney film. Dit is dan ook een leeftijdsfase waar je als ouder alleen maar vertederd van kan genieten. Je koopt een dergelijke kinderfiets vaak voor de verjaardag van jouw (klein)kind waarbij je het feest mooi wil opluisteren met een onvergetelijk cadeau. Een kinderfiets van deze maat hoort daar dan ook helemaal bij.

Veilig aan jouw hand

Ga je kijken voor een fiets voor jouw kleintje, dan kom je er al snel achter dat dit het eerste model is wat niet meer in een driewieler uitvoering komt. Het is al een echt model fiets met twee wielen en natuurlijk nog zijwieltjes voor de stabiliteit. Als ouder wil je het liefste de hele tijd jouw kindje nog vasthouden onder het fietsen en met een 10 inch fiets is dat nog mogelijk aangezien deze doorgaans een duwstang heeft waardoor jij je kindje nog kan helpen bij het rijden op de nieuwe aanwinst. Jouw kindje wil de wereld verkennen maar doet dat nog veilig aan vaders’ of moeders’ hand.

Koop een passende kinderfiets

Ga jij voor jouw kleintje een kinderfiets kopen, dan is er een aantal zaken waar je rekening mee zal moeten houden. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Doe de voetentest. Een klein kind zal zelden met de handrem stoppen. Het is dan ook zaak dat jouw kindje bij een (nood)stop met de voeten aan de grond kan komen. Zorg ervoor dat het met tenminste één voet met de neus van de schoen aan de grond kan komen. Je kindje moet met gestrekt been de onderste trapper van de fiets moeten bereiken.
  • Meten is weten. Een 10 inch kinderfiets koop je in principe wanner een kind kledingmaat 86 tot 98 heeft. Het kan echter zijn dat jouw kindje langere benen of juist kortere benen heeft. Het is in dat geval dan ook zaak dat een nieuwe kinderfiets eerst wordt gepast voordat deze wordt aangeschaft.
  • Kijk naar de instap. Kinderfietsjes van 10 inch zullen doorgaans met een lage instap worden geleverd omdat een kind de motoriek nog niet heeft voor een hogere instap. Laat je niet verleiden om een fietsje voor een jongen met een te hoge instap te kopen. Test in geval van twijfel met je kindje of het de instap wel kan maken.

Beknibbel niet op de eerste fiets

Je kan in het leven ongestraft op veel zaken beknibbelen, maar niet op de eerste fiets van je kindje. Je wil immers dat jouw kleintje veilig kan fietsen en een goedkope rammelkast van Chinese makelij is dan een verkeerde aanschaf. Je hoeft geen vermogen uit te geven; vanaf 95 euro koop je een heel behoorlijke kinderfiets. Een lagere prijscategorie is doorgaans een slecht teken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *