Geplaatst op Geef een reactie

Een nieuwe kinderfiets kopen

fiets

Nieuwe kinderfiets kopen

Een nieuwe kinderfiets kopen; voor ouders is het een kostbaar moment maar voor kinderen is het een feestje. Natuurlijk wil jij voor je kind het beste, maar als ouder heb je ook allang ontdekt dat het een dure kostganger kan zijn. Een nieuwe kinderfiets koop je dan ook niet zomaar; de gelegenheid moet ernaar zijn en je kind moet er aan toe zijn. Bij het kopen van een nieuwe kinderfiets komt nogal wat kijken; we geven je wat tips en adviezen om deze keuze zo goed mogelijk te maken.

Betrek je kind bij de aanschaf

Ga jij voor je dreumes een driewieler kopen, dan heeft het natuurlijk nog niet zoveel zin om jouw kind te betrekken bij de aanschaf daarvan. Een kindje van een jaar of 1,5 heeft nog geen besef van dit soort zaken; jij bent degene die de keuze maakt voor een driewieler voor jouw kindje. Bij een kind van een jaar of 4 wordt het echter al een heel ander verhaal. Een kind van die leeftijd heeft vaak al een behoorlijk eigen smaak ontwikkeld waar je als ouders maar beter rekening mee kan houden.

Een kind kan nog een echt prinsessen- of Cars-kindje zijn, maar het kan ook al een echte mini me zijn, die vooral zoveel mogelijk op papa of mama wil lijken. Een kind wat de leeftijd van ongeveer 6 jaar heeft bereikt weet vaak al heel goed wat het zelf wil. Koop jij dan nog een fiets die jouw kind niet aanstaat, dan heb je de kans dat deze fiets de komende jaren de schuur niet zal verlaten. Een dergelijke miskoop wil je niet doen. Het is, kortom, een goed idee om jouw kind niet te overvallen met een fiets die daar zomaar in de huiskamer staat. Een kinderfiets koop je in overleg met je kind.

Niet te groot en niet te klein

Ga je een nieuwe kinderfiets kopen, dan zal je rekening moeten houden met de lengte van je kind. Op de website vind je een matentabel waarin je kan aflezen welke fiets past bij welke leeftijd. Houd er wel rekening mee dat het hier slechts om een indicatie gaat. Er worden kinderkledingmaten aangehouden die passen bij het ‘gemiddelde kind’. Omdat geen enkel kind gemiddeld is kan het zomaar zo zijn dat jouw kind veel groter of juist veel kleiner is dan deze indicatie. Zou je een te grote kinderfiets kopen, dan kan je kind een angst ontwikkelen omdat het bij een noodstop niet bij de grond kan. Koop je een kinderfiets te klein, dan raken de knieën van je kind het stuur en de voeten zullen over de grond slepen. Dat zorgt eveneens voor gevaarlijke situaties. Koop een kinderfiets dus precies passend en niet op de groei.

Doe een goede aankoop

Ga je een kinderfiets kopen, zorg er dan voor dat je er niet op beknibbelt. Gaat een fiets intensief gebruikt worden, koop dan geen goedkoop Chinees fabricaat bij de ramsjwinkel. De kans is groot dat een fiets onder het rijden uit elkaar valt; levensgevaarlijk. Zorg er dus liever voor dat je een deugdelijk model koopt wat voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *