Geplaatst op Geef een reactie

De 26 inch fiets voor grotere kinderen

fiets

26 inch fiets

De verjaardag van een kind wordt doorgaans aangegrepen als gelegenheid om een fiets voor een kind te kopen; met de 9e verjaardag is een 26 inch kinderfiets een heel mooi cadeau. Kinderen ontwikkelen zichzelf in een rap tempo. Begonnen ze ooit op een driewieler of op een prinsessenfietsje; zo rond hun 6e verjaardag komt daar verandering in. Jongens trekken meer naar elkaar toe en meiden doen dat ook. Dat moment bereikt zijn piek wanneer kinderen een jaar of 9 zijn. Dit is het moment waarop je duidelijk ziet dat kinderen vrienden en vriendinnen krijgen waarmee ze op pad gaan. Ze spelen niet meer in de achtertuin van hun ouders maar trekken er met de fiets op uit. Om in te spelen op deze levensfase is een fiets dan ook een heel belangrijk attribuut.

Hoe groot is jouw kind

Welke fiets je nodig hebt voor jouw kind hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factor is toch wel de lengte van jouw kind. Het feit is namelijk dat een kind de veiligheid moet hebben dat het met een gestrekt been op het onderste pedaal kan staan. Eén voet moet nog goed bij de grond kunnen komen waardoor jouw kind snel een noodstop kan maken wanneer dat nodig is. Een kind van 9 tot 12 jaar heeft doorgaans een kledingmaat die tussen maat 140 en 152 ligt. Het ene kind zal daarbij de uitzondering zijn doordat het wat kleiner is en een ander kind zal juist langer zijn, maar we houden dit als gemiddelde aan. Houd er ook rekening mee dat dit een gemiddelde is; meisjes willen nogal eens langer zijn op die leeftijd dan jongens. Bekijk hier de collectie 26 inch meisjesfietsen.

Waar denk je aan bij een 26 inch fiets

Gaan kinderen samen op pad, dan ontstaat er vanzelf een aantal aandachtspunten die je goed in de gaten moet houden;

  • Een dichte kettingkast. Kinderen houden ervan om van de gebaande paden af te gaan op hun fiets. Rijden ze door de struiken heen, dan kan het zomaar gebeuren dat er een tak of een ander object tussen de ketting van de fiets belandt. Dat kan je voorkomen door een fiets te voorzien van een dichte kettingkast. Bovendien komt de kleding van je kind op die manier niet snel tussen de ketting wat vervelende valpartijen voorkomt.
  • Een jasbeschermer. Kinderen zullen op een bepaald moment op elkaars bagagedrager gaan zitten wanneer ze op pad gaan. Het is dan ook heel vervelend wanneer een kind zich bezeert doordat het met de vingers of kleding tussen de spaken van andermans fiets belandt. Een jasbeschermer zorgt ervoor dat een fiets goede veiligheid biedt.
  • Een deugdelijk slot. 9 tot 12 jaar is de leeftijd waarop kinderen ook echt naar plekken toe gaan waar hun fiets onbeheerd wordt neergezet. Het is dan ook zaak dat er een goed slot op de kinderfiets zit. Je wil immers niet worden gebeld door jouw kind dat de fiets is verdwenen. Veiligheid gaat boven alles.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *