Geplaatst op Geef een reactie

Een kinderfiets online kopen? Jazeker! 

fiets

Kleding bestel je online, maar een fiets? Daarvoor ga je toch echt naar een fietsenwinkel. Toch bestellen steeds meer mensen online een fiets en hoewel dat misschien vragen oproept, is daar echt niets mis mee. Het scheelt flink wat tijd en de fiets wordt ook nog eens bij je thuis bezorgd. 

Het enige minpuntje is dat je geen testritje op de fiets kan maken, maar dat hoeft je niet tegen te houden. Een goede webshop omschrijft de fiets duidelijk en laat daarbij goede foto’s zien. Hierdoor weet je precies wat voor fiets je koopt. Wanneer je een kinderfiets voor je zoon of dochter online gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Crossfiets, mountainbike of omafiets? 

Bepaal eerst wat voor soort fiets je wilt gaan kopen. Is een crossfiets geschikt voor jouw kind? Of is een sportieve fiets beter? En dan heb je natuurlijk nog de persoonlijke wensen van je kind. Hou ouder je kind is hoe meer eigen voorkeur. Er zijn verschillende typen kinderfietsen beschikbaar waarbij je rekening kan houden met het ontwerp, het design en de stijl. 

Ook kleur kan je keuze bepalen. Verder moet je letten op het materiaal. Kinderen zijn niet zo voorzichtig met fietsen, het materiaal moet tegen een stootje kunnen. Een stalen frame is bijvoorbeeld sterk en kan wel wat hebben. 

Weet je nog niet precies wat voor soort fiets je wilt kopen dan kan je op internet zoeken om informatie. Aan de hand van die info kan je thuis bepalen wat voor soort fiets je wilt gaan kopen. Misschien wordt het een roze omafiets met een terugtraprem. Hier kan je op filteren in de webshop en dat scheelt een hoop geklik. 

Bepaal de framemaat van de fiets 

Wanneer je een fietsenwinkel bezoekt kan je verschillende maten uitproberen. Zo weet je of de fiets niet te groot of te klein is. Ga je online een fiets bestellen dan moet je van te voren de framemaat weten. Heb je kennissen, buren, vrienden of familie met kinderen? Dan kan je misschien eens testen of een fiets geschikt is qua maat voor je kind. Of bepaal aan de hand van de oude kinderfiets van je kind welke maat je gaat kopen. Misschien gewoon een maatje groter. Door hier van te voren over na te denken heb je weinig kans dat je de fiets terug moet sturen vanwege een verkeerde maat. 

Doe onderzoek naar de webshop 

Op internet heb je verschillende webshops waar je fietsen kan kopen. De meeste zijn betrouwbaar, maar je kan er net eentje uitkiezen die onbetrouwbaar is. Dat is een nadeel van online winkelen. Sommige webshops zijn voorzien van een keurmerk. Wil je geen risico lopen kies dan voor een webshop met een keurmerk. Er zijn twee keurmerken in Nederland, de ene is ‘Thuiswinkel waarborg’ en de andere heet Webshop Keurmerk. 

Wat je ook kan doen is de naam van de webshop in een zoekmachine in voeren met trefwoorden zoals klacht of fraude. Wanneer je klachten tegenkomt koop dan niets. Verder kan je de gegevens op de website controleren, bijvoorbeeld het KvK nummer, het adres of probeer of de webshop telefonisch bereikbaar is. Tot slot is het verstandig om de voorwaarden te checken. Zijn de prijzen realistisch? Hoe zit het met de verzendkosten? Lijkt dat allemaal in orde dan kan er weinig misgaan. 

Wees niet te bang 

Met bovenstaande tips in je achterhoofd gaat je missie om online een kinderfiets te kopen zeker lukken. Weet wat je wilt, bekijk kritisch alle informatie over de fiets en check of je te maken hebt met een betrouwbare partij. Een fiets kopen is leuk en spannend en kan zeker online. Dat was vroeger niet voor te stellen, maar tegenwoordig is dat helemaal niet zo vreemd. En mocht het toch niet helemaal naar wens zijn, dan stuur je de fiets terug, geen wereldprobleem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *