Geplaatst op Geef een reactie

Dit is de juiste maat fiets voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar

fiets

Een fiets in de juiste maat, passend bij de leeftijd, is enorm belangrijk. Waarom? Dat leggen we uit. 

Kinderen tussen de acht en de tien jaar jong, schieten al aardig op richting de middelbare schoolleeftijd. Juist deze jaren zijn ervoor om zo goed mogelijk te leren fietsen zodat ze een paar jaar later veilig zelf op de fiets naar de middelbare school kunnen. 

Om die basis te leggen is het belangrijk dat een kind een fiets op maat heeft. Dus niet eentje op de groei, ook al is dat verleidelijk aangezien ze enorm hard groeien. Maar schuiven op een zadel en met je voeten niet goed bij de grond kunnen, betekent dat een kind snel in disbalans is en dus ook een gevaar is op de weg. Voor zichzelf en anderen. 

Dat wil natuurlijk niemand en daarom is een fiets op maat enorm belangrijk. Tussen de 8 en de 10 jaar is dat een jongensfiets 24 inch of een meisjesfiets 24 inch. Als je nagaat dat volwassenen een 28 inch fiets nodig hebben, is het al best een fiets van formaat. 

Kind moet zich zeker voelen

Belangrijk is dat het kind, als het op het zadel zit, met de voeten bij de grond kan. Dat is belangrijk voor het op en afstappen na het remmen. Dat gaat een stuk gemakkelijker en het kind voelt zich hierdoor veel meer zeker en daardoor veiliger dan wanneer dat niet zou kunnen. Ze moeten als het ware het gevoel hebben de fiets onder controle te hebben. 

Daarnaast moet het stuur op de juiste hoogte staan zodat het kind goed vooruit kan kijken. Het komt erop neer dat een kind comfortabel op de fiets zit, zodat het daar niet over na hoeft te denken. Dan ligt de focus op de weg en op het verkeer om hen heen. Met de blik vooruit en goed in balans leert het veilig fietsen. 

Voorbeeld van leuke veilige fietsen

Zo’n veilige op maat meisjesfiets is bijvoorbeeld de Chuba Chups oma kinderfiets. Een stevige goed uitgeruste fiets op maat, met de lol van de felle Chuba Chups kleuren. Met een voor- en achterdrager kan er van alles meegenomen worden. 

Voor de boys noemen we de Volare Thombike City in grijs en rood met maar liefst 21 versnellingen. Een stoere en degelijke fiets met alles wat ze nodig hebben zoals handremmen, snelbinders, goed slot, de juiste velgen en ga zo maar door. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *