Geplaatst op Geef een reactie

De fietstrend van 2021

fiets

Trends ontstaan door enthousiasme en door vraag. En die vraag is er anno 2020 zeker. Want hoe kom jij je dagen door? En vooral hoe hou je het samen (met de kinderen) gezellig? Het antwoord is met DE trend van 2020: Fietscaching! 

Weet je het nog? Wandelen en zoeken naar schatten. Toen was het al een hit en nu is deze terug maar net even anders. We zoeken naar vertier, naar buiten en naar sport of in elk geval beweging. Niet raar dus dat Geocaching opnieuw in de schijnwerpers staat. Het combineert buiten zijn moeiteloos met sport en spel en is geschikt voor alle leeftijden. In combinatie met de fiets, wordt een extra dimensie toegevoegd. Grotere afstanden en het anders beleven van de route. Het principe blijft het zelfde maar de routes zijn sneller af te leggen of te combineren tot een grote route. 

Een cache fietsen is eigenlijk niets meer dan op een hoger level verstoppertje spelen en dan op de fiets. Het leuke er aan is dat het geschikt is voor gezinnen en kinderen van alle leeftijden. Voor jou spannen om de route te zoeken op je gps-ontvanger of een telefoon. Voor de kinderen om uiteindelijk te zien wat er in de cache zit maar ook voor opa en oma omdat ze op plaatsen komen zie ze nooit hadden bedacht. 

Samen met vrienden

Het zelf routes bedenken en delen met familie of vrienden is ook een leuke en grappige manier om in contact te blijven. In de cache kun je geschreven briefjes of kleinigheidjes voor elkaar achterlaten of leuke hints voor de volgend cache. Later heb je weer genoeg stof over te praten of stuur je elkaar de grappigste foto’s. Wanneer je de coördinaten uitwisselt, denk er dan aan dat het belangrijk is te weten in welk systeem de gps werkt. Meestal is dit een een gps ingesteld op WGS 84, hetgeen afwijkt van de Nederlandse Bessel-coördinaten of de RD-coördinaten. 

In de basis kun je de ‘normale’ cache routes gebruiken die je op de Geocache website kunt vinden. Let er wel op of de routes voor het grootste deel geschikt is om te fietsen. 

Voorpret

Enthousiast? Dan is het nu de tijd voor de check op je eigen fiets en de kinderfiets van zoon of dochterlief. En is die nu in principe wel toe aan een formaatje groter, dan is dit echt het moment. Een nieuwe meisjesfiets 24 inch of misschien al een grotere meisjesfiets 26 inch is met een zomer waarin de vakantie waarschijnlijk toch thuis is, een hele goede investering.  Online kun je er genoeg scoren. 

Een ander deel van de voorpret is kleine cadeautjes (schatten) bedenken en zoeken. Misschien heb je nog kleine spulletjes in huis. Vraag ook je kinderen eens wat leuk is om te vinden. Bedenk wel dat het weliswaar afgesloten maar toch buiten verstopt ligt. Etenswaren of iets dat kan bederven is sowieso geen goed idee. Speel je met vrienden die een uurtje na jou de cache zullen ontdekken, dan kun je je fantasie wat meer de vrije loop geven. 

Naast eenvoudige caches, waarbij de gebruiker rechtstreeks op de juiste locatie af kan lopen, zijn er ook caches waarvoor je eerst een puzzel op moet lossen of waarin een speurtocht verwerkt zit. Kijk vooral wel goed of de cache dan ook geschikt is voor de fiets. Cachen gaat dus niet alleen om de cache zelf maar ook om het ontdekken van mooie locaties die je normaal niet op zou zoeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *