Geplaatst op Geef een reactie

Alle mogelijkheden op gebied van fietstassen op een rijtje

fiets

De keuze is reuze, in het fietstassen assortiment. Maar welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk allemaal? En wat is de beste mogelijkheid voor jouw fiets? Er zijn een aantal verschillende soorten fietstassen, maar ook moet je een keuze maken voor de kleur van je fietstas en de maat van je fietstas. Dit kan de keuze moeilijk maken. Daarom helpen wij jouw graag als Hollandbikeshop, en zetten wij de verschillende soorten fietstassen hieronder op een rijtje.

Verschillende soorten fietstassen

De keuze naar jouw perfecte fietstas zal hier wellicht al makkelijker worden. Er zijn vijf verschillende soorten fietstassen, namelijk:

• Dubbele fietstassen
• Enkele fietstassen
• Frametassen
• Stuurtassen
• Zadeltassen

Alle soorten fietstassen hebben hun eigen voordelen en/of nadelen. Nu weten we wat de verschillende soorten fietstassen zijn maar, niet wat welke fietstas inhoud. Hieronder is meer te lezen over wat de verschillende soorten fietstassen inhouden.

Dubbele fietstassen

Bij dubbele fietstassen is er aan beiden kanten van de bagagedrager een fietstas aanwezig, ideaal als je veel laadruimte nodig hebt op je fiets. Ook zorgt het ervoor dat je stabiliteit beter is als met een enkele fietstas. Wat wel een groot nadeel is aan dubbele fietstassen, is dat je minder mobiel bent. Omdat je de dubbele fietstassen, niet heel gemakkelijk van je bagagedrager afgehaald. Natuurlijk, zijn er ook genoeg voordelen aan dubbele fietstassen. De voordelen aan dubbele fietstassen zijn, dat je twee grote boodschappentassen kan meenemen en maar een keer de tassen hoef te monteren op je fiets.

Enkele fietstassen

Enkele fietstassen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er verschillende soorten enkele fietstassen, namelijk: Pakaftassen, schoudertassen en shoppers. Wat alle drie de soorten tassen gemeen hebben, is dat je ze allemaal van de bagagedrager af kan halen en mee kan nemen. Hierdoor zijn ze makkelijk te bevestigen aan je fiets. De pakattas lijkt op een enkele variant van een dubbele fietstas en wordt vaak gebruikt om spullen te vervoeren. Een schoudertas is makkelijk, omdat je hem meteen losmaken van je fiets en als normale schoudertas kan gebruiken. Bij een shopper zegt het woord het al, de tas wordt gebruikt om te winkelen. Elke enkele fietstas heeft zijn eigen voordelen en nadelen, daarom is de keuze die er is zo fijn.

Frametassen

De frametas bevestig je aan het frame van je fiets, wat het woord natuurlijk al zegt. De tas bevestig je met klittenband of een riem aan je fiets. Gemakkelijk te bevestigen is de frametas dus zeker, maar dit zorgt er wel voor dat de tas gemakkelijk te stelen is. De frametas is er in verschillende maten en vormen, zo zijn er frametassen met wel vijf liter inhoud. Dit kan een van de redenen zijn om een frametas aan te schaffen.

Stuurtassen

Een stuurtas kan je vergelijken met een frametas, ze hebben namelijk dezelfde voordelen en nadelen. Het enige verschil tussen een stuurtas en een frametas is, dat je een stuurtas aan je stuur bevestigd. Wel zorgt dit ervoor dat je altijd zicht hebt op je spullen en dat je makkelijk bij je spullen kan.

Zadeltassen

Zadeltassen worden eigenlijk alleen maar gebruikt om een reparatiesetje in te bewaren. Een zadeltas is klein en een reparatiesetje past er vaak net in. Maar als je van plan bent om op fietsvakantie te gaan, dan is er de mogelijkheid om een zadeltas van wel 11 liter aan te schaffen. Hier voel je niks van tijdens het fietsen, dus ideaal voor een lange fietsreis!

Over Hollandbikeshop

Wij verkopen bijna alles wat met fietsen te maken heeft, zo kan je wel stellen dat wij een grote passie voor fietsen hebben. Door de jarenlange ervaring kunnen wij een breed assortiment bieden aan de hoogste kwaliteit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat fietsen snel geleverd worden, je 30 dagen bedenktijd hebt en wel 2 jaar garantie krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *