Geplaatst op Geef een reactie

Een fiets voor je kind kopen? Waar moet je allemaal aan denken

fiets

Een fiets kopen als cadeau

Goed, je bent gewapend met veel kennis over kinderfietsen en nu ben je klaar om er een te kopen voor onder de boom deze vakantie of vast te binden met een strik voor hun verjaardag! Toch? Nou, misschien nog niet helemaal.

Als je kind oud genoeg is, is het belangrijk dat je hem of haar betrekt bij het kopen van een fiets. Je kind meenemen naar de fietsenwinkel voor een proefrit is een geweldige manier om uit te zoeken wat het beste past en wat voor soort fietsen hij het liefste wil doen. De medewerkers van je plaatselijke fietsenwinkel zijn experts in hoe je kind op een fiets moet passen, wat voor soort fiets het nodig heeft voor de ritten die het gaat maken, en ze kunnen je een hoop tijd besparen door het internet af te speuren naar antwoorden.

De eerste fiets voor je kind: loopfiets VS trainingswielen

Als je de eerste kinderfiets van je kind gaat kopen, heb je drie opties: driewieler, loopfiets of loopfiets. Wat is het verschil? Wij leggen het voor je uit:

  • Driewieler: Een fiets met drie wielen! Kinderdriewielers zijn meestal erg laag bij de grond en daardoor erg stabiel. In tegenstelling tot een stadfiets ontwikkelen driewielers echter niet de evenwichts vaardigheid en zijn ze een beetje moeilijk te manoeuvreren. Maar schattig zijn ze zeker!
  • Trainingswielen: Een onderdeel dat aan een fiets met twee wielen kan worden bevestigd. Voor veel ouders is dit de manier om te leren fietsen. Trainingswielen klinken als een geweldige deal omdat het kind kan leren rijden met de training wielen aan en wanneer het tijd is om de trainingswielen eraf te halen, heb je een gewone fiets. Het nadeel van zijwieltjes is dat het kind niet leert balanceren, maar op die extra wielen vertrouwt als een kruk. Trainingswielen kunnen ook een beetje onstabiel zijn voor jonge fietsers.
  • Loopfietsen: Met slechts twee wielen en geen pedalen, moet het kind op het zadel zitten, steppen en balanceren. Volgens veel bronnen is evenwicht het moeilijkste onderdeel van leren fietsen, dus de overstap naar een loopfiets is gemakkelijker voor kinderen die op een loopfiets beginnen.

Uiteindelijk is de keuze aan jouw en je gezin. Je plaatselijke fietsenwinkel of kan je ook helpen de juiste beslissing voor jouw kind te nemen.

Een fiets kopen voor een ouder kind

Kinderen groeien voortdurend! Je kleedt ze ‘s morgens aan en ‘s middags lijkt het alsof hun kleren gekrompen zijn. Hoe moet je een fiets kopen voor een kind dat niet even groot blijft?

Hoewel het kopen van een fiets waar je kind “in kan groeien” misschien een voordelige keuze lijkt, zijn er enkele grote nadelen wanneer je kosten wilt besparen bij de aanschaf van een fiets voor je kind.

  • Veiligheid: Als je kind de grond niet kan raken als het over de bovenbuis staat of niet gemakkelijk bij het stuur of de remmen kan, dan is de fiets niet veilig om op te rijden. Hij zal de fiets niet goed kunnen besturen, stoppen en sturen. Ook als een fiets te klein is voor uw kind, zult u merken dat het zijn knieën tegen het stuur slaat en er gekneld uitziet op de fiets. Een te kleine fiets kan onbestuurbaar en onstabiel lijken.
  • Comfort: Hoewel kinderen soms wat weerbaarder zijn dan volwassenen, denk er eens over na hoe het zou zijn om op een fiets te rijden die niet goed past. Als u zich niet comfortabel voelt, zult u minder snel op de fiets rijden. Hetzelfde geldt voor je kind. U wilt dat fietsen leuk is zodat u allemaal samen kunt fietsen, maar als uw kind op een fiets rijdt die niet past, zal het niet zo leuk zijn voor hem of haar.

Als je niet het extra geld hebt om elk jaar een nieuwe fiets te kopen (wie wel?), zijn er een paar goede manieren om geld te besparen en je kind toch een leuke en veilige fiets te geven. Veel fietsenwinkels verkopen gebruikte fietsen en bieden een beetje in ruil geld dat kan worden gebruikt voor de volgende fiets voor je kind. Bedenk dat als een kind uit een fiets groeit, er altijd een ander kind in die maat fiets groeit … zelfs als het niet je eigen kind is. Maak vrienden met andere ouders in je fiets gemeenschap of schenk de tweedehands fiets van je kind aan iemand die hem echt nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *