Geplaatst op Geef een reactie

De leukste fietsroutes door Nederland voor gezinnen met kinderen

fiets

Fietsen is een geweldige manier om tijd alleen of met het gezin door te brengen. Op de fiets zie je meer dan lopend, het is dan ook een van de beste manieren om meer van het land te zien. De wind door de haren, de zon op het gezicht, wat kan fietsen toch fijn zijn. In ons kikkerlandje zijn een heleboel leuke fietspaden voor jong en oud te vinden. Het onderstaande lijstje staat vol kindvriendelijke fietsroutes door het hele land.

De Hans en Grietje fietsroute

In Gelderland is van alles te doen voor het gezin, maar de Hans en Grietje fietsroute mag je zeker niet missen. De route loopt onder andere langs het jeugddorp de Glind waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Daarbij kom je langs een pannenkoekenhuis wat de perfecte gelegenheid biedt voor een pauze. De kinderen zullen smullen van deze huisgemaakte pannenkoeken. Ouders die liever hun eigen eten meenemen hebben opties genoeg. Onderweg zijn namelijk verschillende picknickplekken te vinden. De Hans en Grietje fietsroute is 26 kilometer lang.

De dierenroute door Rotterdam

Kinderen zijn dol op dieren, en wij als volwassenen eigenlijk ook. De dierenroute die door Rotterdam loopt is de ideale fietstocht voor dierenliefhebbers. Je fietst namelijk langs een kinderboerderij, eendenvijver en een hertenkamp. Daarnaast kom je onderweg een hoop paarden, koeien en andere boerderijdieren tegen. Er zijn natuurlijk ook diverse eetgelegenheden aanwezig waar je iets kunt eten of drinken. Bovendien is er voor de kinderen een grote speeltuin met glijbanen en een klimkasteel. Terwijl de kinderen zich uitleven hebben de ouders even tijd om bij te komen. Neem een pauze voor het lezen van een goed boek of om gewoon even helemaal niets te doen. De dierenroute door Rotterdam is 17 kilometer lang.

De route Kinderplezier rondom Lelystad

Met zo’n leuke naam moet dit haast wel een succes zijn voor de kids. De fietsroute Kinderplezier biedt een hoop variatie dus jullie zullen je zeker niet vervelen. Je vindt er allerlei dierenweiden en speelplaatsen waar de kinderen zich uren zullen vermaken. Daarbij bevindt zich een pannenkoekenhuis aan het einde van de route waar jullie even kunnen bijkomen. De kinderen zullen nou eenmaal harder doorfietsen als ze weten waar ze het voordoen en een overheerlijke pannenkoek is de perfecte afsluiter. Bovendien vind je hier in de buurt een zwembad en zwemwater met een strand. De fietsroute Kinderplezier rondom Lelystad is 17 kilometer lang.

Door het Corverbos fietsroute

Dit is een redelijk korte route, ideaal voor jonge kinderen die het nog niet zo lang vol kunnen houden. De fietstocht door het Corverbos is een avontuurlijke route met een heleboel mooie plekken om even te stoppen. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten kunnen jij en de kids van alles leren. Daarbij vind je bij ‘s Gravenland een groot speelbos waar de kinderen even los kunnen gaan. Neem vooral je picknickspullen en wat lekkers mee zodat je onderweg kunt stoppen. Verder is deze fietstocht geschikt voor de zomer, want je fietst een groot gedeelte door het bos. De bomen bieden verkoeling tegen de felle zon. De fietstocht door het Corverbos is 12 kilometer lang.

Sallandse Heuvelrug fietsroute

In het nationaal park de Sallandse Heuvelrug kun je als familie heerlijk fietsen. Er is van alles te beleven voor de kinderen waaronder speel- en belevingsbossen. Je hoeft niet bang te zijn dat deze route te zwaar is voor de kleintjes, want deze fietstocht is speciaal opgezet voor kinderen. Het is zo’n leuke route dat je haast vergeet om te trappen. Bij de Kinderboerderij Dondertman kunnen jullie dieren aaien en in het Natuurmusuem Holterberg kunnen jullie van alles leren over de natuur. De fietsroute door de Sallandse Heuvelrug is 22 kilometer, maar je kunt hem ook inkorten tot 13 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *