Geplaatst op Geef een reactie

5 Tips bij het kopen van je kerstcadeaus

fiets

Sommige mensen vinden het héérlijk om kerstcadeaus te kopen voor hun familie en vrienden. Anderen vinden het een verschrikkelijk werkje. Hoe dan ook, kerstcadeautjes kopen hoort bij de feestmaand. In dit artikel geven we je vijf tips om dit makkelijker en beter te doen.

1. Luister bij kinderen goed naar de sinterklaascadeautjes van vrienden

Als je cadeautjes moet kopen voor je kinderen, dan kan het vervelend én handig zijn dat dit zo snel na Sinterklaas komt. Vervelend, omdat je wéér een creatief cadeautje moet bedenken en handig, omdat de kans groot is dat je zoon of dochter de dagen na Sinterklaas languit zal vertellen over de o-zo-vette cadeautjes die klasgenootjes en vrienden hebben gekregen. Kan hij of zij niet zwijgen over een fantastische Lego draak? Of een prachtige pop? Of een prachtige kinderfiets van Kinderfietsen.com dan kun je dit meteen noteren en enkele weken later scoren!

2. Let op met gespreid betalen

We weten dat kerst voor veel gezinnen dé periode is om iedereen eens goed te verwennen. Toch is het makkelijk om snel té enthousiast te worden. En dan is het jammer als je je spaarpotje ervoor helemaal plundert of jezelf in de problemen werkt met afbetalingen. Tegenwoordig zijn er immers veel manieren om aankopen gespreid te betalen. Dit doen veel sites en is super handig.

Toch een tip van ons naar jou: reken uit of je zelfs met gespreid betalen al je rekeningen kunt betalen! Deze betalingsproviders kunnen een incassobureau inschakelen en draaien hier hun hand niet voor om als jij te laat bent met al je betalingen. Want zoals het oude spreekwoord geldt: “Geld lenen kost ook geld!”. Voorkom hiermee beslaglegging op je spullen.

Zit je wat krapper bij kas? Dan zijn zelfgemaakte kaartjes of cadeautjes even fijn om te ontvangen voor jouw vrienden of familie. Het is de gedachte die telt! Ook een zelfgemaakte cadeaubon kan leuk zijn – de kans is groot dat je geliefde deze pas over enkele maanden ‘incasseert’!

3. Houd tijdens het jaar een notities bij op je mobiel

We zijn nu al december, dus dit is misschien een tip voor volgend jaar, maar mensen geven vaak heel onbewust aan wat ze leuk of niet leuk vinden. Wie weet ga je shoppen met je beste vriendin en zegt ze ‘oh wat een prachtige mokken!’ zonder ze op dat moment te kopen. Even snel een foto maken of opslaan in je notities en je hebt altijd een cadeautje achter de hand voor haar verjaardag, voor kerst …

4. Koop cadeaus enkele maanden vroeger

We weten het – wéér zo’n tip die nu misschien net wat te laat komt. Maar deze tip combineert twee van de voorbije tips: als je je cadeaus gespreid door het jaar koopt, heb je minder ‘kerstcadeaubudget nodig’. En een bijkomend voordeel: het is goed mogelijk dat je de producten goedkoper kunt kopen. Stel dat je je cadeau al een tijdje in het oog hebt, en op Black Friday kunt aanschaffen… alleen maar fijn, toch?

Daarnaast is het een heel fijn gevoel om te weten dat je je cadeaus al in huis hebt en dus de week voor kerstavond niet als een gek door de stad hoeft te rennen. Nee, jij zit rustig warme chocolademelk te drinken naast de kerstboom!

5. Scoor een goede deal op veilingsites

Heb je iets in het oog maar vind je het toch nog prijzig? Of heb je geen inspiratie? Dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken op dagaanbieding- en veilingsites. Er zijn sites die specialiseren in uitjes, maar evengoed sites die spullen van faillissementen opkopen. Er is voor elk wat wils! Sowieso dat je tijdens het browsen inspiratie opdoet … en wie weet kun je een leuk cadeautje kopen voor een fractie van de prijs!

Hopelijk helpen onze tips je tijdens deze feestmaand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *